Cele mai vechi clădiri antice care pot fi vizitate astăzi care au supraviețuit veacurilor

Smile Smile 23 Iulie

Cele mai vechi clădiri care pot fi vizitate astăzi sunt structurile arheologice sau construcțiile antice care au supraviețuit veacurilor și pot fi admirate ca ruine sau situri arheologice. Aceste clădiri oferă o oportunitate unică de a călători în timp și de a explora trecutul îndepărtat al umanității. Iată câteva dintre cele mai vechi clădiri care pot fi vizitate:

Göbekli Tepe (Turcia) - Este un sit arheologic din sud-estul Turciei, considerat a fi cel mai vechi templu cunoscut de către oamenii de știință. Datarea carbonului a plasat construcția acestui templu circular cu piloni, decorat cu sculpturi de animale, în jurul anului 9600 î.Hr.

Stonehenge (Marea Britanie) - Unul dintre cele mai iconice situri preistorice din lume, Stonehenge este compus din cercuri de pietre imense dispuse într-o configurație misterioasă. Datarea indică faptul că primele pietre au fost puse în jurul anului 3100 î.Hr., dar complexul a suferit modificări de-a lungul mileniilor.

Megalithic Temples of Malta (Malta) - Aceste temple megalitice, incluzând Templele Tarxien, Ħaġar Qim și Mnajdra, au fost construite între aproximativ 3600 și 2500 î.Hr., ceea ce le face unele dintre cele mai vechi structuri autonome din lume.

Cetatea Eze (Franța) - Situată pe coasta de sud a Franței, Cetatea Eze datează din secolul al XII-lea î.Hr. și oferă priveliști impresionante ale Mediteranei.

Templul lui Luxor (Egipt) - Datând din aproximativ 1400 î.Hr., Templul lui Luxor este un complex masiv cu statui și coloane care adăpostește numeroase relatări impresionante ale miturilor și istoriei egiptene.

Acropola din Atena (Grecia) - Acropola este o cetate fortificată și un loc sacru din Atena, Grecia, construită în jurul anului 450 î.Hr., de către perioada clasică a Greciei Antice.

Pyramid of Djoser (Egipt) - Cunoscută și sub numele de Piramida de la Saqqara, a fost construită în jurul anului 2600 î.Hr. și este una dintre cele mai vechi piramide din lume.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai vechi clădiri care pot fi vizitate. Există multe alte situri arheologice și structuri antice în întreaga lume care oferă o privire captivantă în istoria umanității și dezvoltarea sa timpurie.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica