Cel mai lung pod din lume

Anonim Anonim 17 August 2022 (ed.)

China surprinde în mod constant lumea cu progrese tehnologice de neegalat și structuri maiestuoase. În această țară sunt create obiecte remarcabile, care nu au analogi nici în Japonia, nici în SUA, nici în Europa. Una dintre astfel de creații ale inginerilor chinezi este viaductul Danyang-Kunshan.

Podul a fost construit cu unicul scop de a îmbunătăți legăturile de transport între așezări. Dar, în cele din urmă, a câștigat titlul de cel mai lung pod din istoria omenirii. De asemenea, viaductul a devenit o momeală pentru numeroși turiști. Și cui nu-i place o plimbare cu trenul fulgerător care traversează un pod durabil și vă permite să vă bucurați de vederi minunate?

Caracteristici de design

Podul în care a fost investit 9 miliarde de dolari, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai lungă traversare din lume. Numele său este Viaductul Danyang-Kunshan. Face parte din calea ferată, care circulă cu trenuri de mare viteză de la Beijing la Shanghai. A fost construit în timp record - doar doi ani. Construcția a început în 2008, iar inaugurarea a avut loc la începutul verii 2011.

Lungimea structurii artificiale este de 164,8 km. Locație: China de Est, orașul Jiangsu. Este doar între Nanjing și Shanghai.

Cea mai mare parte a traversării este situată în valea râului Yangtze, iar una mai mică, de 9 km lungime, trece peste lacul Yangchenghu.

Viaductul Danyang-Kunshansky este o structură extinsă care trece peste canale, râuri, lacuri și terenuri muntoase, prin urmare, în proiectarea sa, s-au folosit scheme statice din conexiuni: arcuită, cadru strâns.

Fapte interesante

Podul a fost construit de 10 mii de oameni, lucrările au fost efectuate non-stop. Construcția a fost realizată simultan din două părți.

Pentru construcție au fost cheltuiți 2,5 milioane de metri cubi de beton și 500 de mii de tone de oțel. Structurile din beton au fost produse de 10 fabrici.

Viaductul Danyang-Kunshan este capabil să reziste la un cutremur cu magnitudinea 8. De asemenea, trebuie să reziste unui tsunami sau unei coliziuni cu o navă mare.

În fiecare zi podul este traversat de 30.000 de vehicule.

Viaductul impresionează prin amploarea și versatilitatea sa. Se poate parcurge atât cu trenul, cât și cu mașina. A devenit de mult timp nu doar o modalitate de a ajunge dintr-un loc în altul, ci și o atracție unică în China.

Oponenții acestui pod spun că această construcție este complet nerentabilă, deoarece scurtează drumul de la orașele Qingdao și Huangao cu doar 30 km, iar acest lucru este de aproximativ 30 de minute în timp.

Podurile care sunt construite în locuri cu o diferență de înălțime se numesc viaducte. Construcția lor în locul drumurilor convenționale este justificată din punct de vedere economic atunci când este neprofitabilă crearea unui terasament. Totul depinde de adâncimea râpei și de lungimea acesteia pe drumul autostrăzii. Mai simplu spus, diferența dintre un viaduct și un pasaj superior este lipsa unei suprafețe plane sub pod.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica