Care sunt cele mai scumpe metale ?

Alex Alex 14 Septembrie

Cele mai scumpe metale variază în funcție de context și de piața actuală a metalelor prețioase. Cu toate acestea, iată câteva dintre cele mai scumpe metale în general

  1. Ruteniu - Este adesea considerat cel mai scump metal din lume, cu prețuri care pot depăși semnificativ cele ale aurului. Ruteniul este rar și este folosit în special în industria chimică și electronică.

  2. Rodiu - Acest metal alb-argintiu face parte din familia platinelor și este cunoscut pentru rezistența sa la coroziune. Prețurile sale pot fi comparabile cu cele ale aurului și se utilizează în principal pentru a acoperi bijuteriile și pentru catalizatori în industrie.

  3. Aur - Aurul este un metal prețios clasic și a avut întotdeauna o valoare înaltă pe piață. Este folosit în bijuterii, monede și în industria electronică, printre altele.

  4. Platină - Platină este un alt metal prețios valoros, utilizat în principal în bijuterii, catalizatori auto și în industria chimică.

  5. Iridiu - Acest metal este cunoscut pentru densitatea sa extrem de mare și este utilizat în industria aero-spațială și pentru producerea unor obiecte de artă prețioase.

  6. Osmiu - Osmiul este un alt metal rar și dens, folosit în special în industria de semiconductori și pentru crearea unor instrumente speciale de laborator.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica