Cele mai populare cărți scrise de Lev Tolstoi

Publicul Publicul 14 Septembrie

Lev Tolstoi, unul dintre cei mai renumiți autori ruși, a scris mai multe cărți celebre. Iată câteva dintre cele mai populare opere ale sale

  1. "Război și pace" (1869) - Este un roman monumental care explorează viața aristocrației ruse în timpul războaielor napoleoniene și reflectă asupra naturii războiului și a păcii.

  2. "Anna Karenina" (1877) - O altă capodoperă a lui Tolstoi, care explorează teme complexe legate de dragoste, infidelitate și moralitate în societatea rusă a secolului al XIX-lea.

  3. "Moartea lui Ivan Ilici" (1886) - Este o nuvelă scurtă care examinează teme precum moartea, falsitatea socială și sensul vieții.

  4. "Resurrecția" (1899) - Un roman care investighează justiția socială și problemele morale prin povestea unui nobil care se confruntă cu consecințele unei relații din trecut.

  5. "Război și iubire" (1869) - Un roman care adresează subiecte de etică și moralitate în contextul societății ruse din acea perioadă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute opere ale lui Lev Tolstoi, dar autorul a scris și altele care au avut un impact semnificativ în literatura mondială.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica