O parere despre browserul Brave

Alex Alex 30 August 2023 (ed.)

Nu folosesc Brave, nu voi folosi Brave și am motivele mele pentru asta.

  • Brave se bazează pe crom; un proiect care este sclavul capriciului Google.
  • Brave integrează o criptomonedă inutilă.

Urăsc monedele de rahat

Nu am încredere în micile proiecte criptografice și, de două ori, nu vreau ca acest lucru să fie integrat în browserul meu. Este o modalitate bună de a vă pierde cripto-deținerile stabile dacă le aveți. (Nu știu, dar am văzut o mulțime de anecdote despre prinderea de programe malware care ulterior le-au furat portofelele cripto, inclusiv orice jetoane BAT pe care le dețineau)

  • Brave nu blochează reclamele! Nu vă „îmbunătățește” confidențialitatea. Pur și simplu absoarbe unele reclame, înlocuiește unele și lasă în mod flagrant reclamele primare să treacă prin filtru. Asta nu este blocarea reclamelor
  • Brave nu vă protejează intimitatea. Conform punctului meu anterior; nu blochează reclamele, ci injectează dreptul său propriu în browserul Chrome! E mai rău decât Chrome simplu! Confidențialitatea dvs. este încălcată automat atunci când vizionați/vizionați chiar și un singur anunț.
  • Brave nu are multe beneficii peste „Ungoogled Chromium” sau alte proiecte concurente. Doar că nu. Cu excepția cazului în care vă plac pufurile de marketing.
  • Brave NU este mai bun decât Firefox. E mai rău; pentru că este Chromium; care este aservit capriciilor Google. Nu mă crezi? Încercați să contribuiți la Chromium cu ceva contrar obiectivelor declarate de Google și urmăriți cât de repede sunteți doborât.

Dar cateodata...

Da, uneori un programator reușește. Dar numai uneori; și acest lucru se datorează, de obicei, pentru că au puterea, abilitățile de codare, cotletele și întinderea publicului pentru a-i face de rușine pe PM-urile Google. Acesta nu vei fi niciodată tu, cu excepția cazului în care depui un efort extraordinar pentru a deveni un colaborator foarte cunoscut și respectat în spațiul OSS. Dacă sunteți deja un colaborator respectat în spațiul OSS, felicitări! Este posibil să fiți forțat să duceți o luptă lungă și prelungită împotriva tocilarilor Google pentru a obține aprobarea modificărilor codului „Google-Hostile”.

Sursa: https://beehaw.org/post/7442295

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica