6 LUCRURI PE CARE NU LE ȘTIAI DESPRE ȚARA TA

Alex Alex 28 August (ed.)

Cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a Republicii Moldova față de Uniunea Sovietică în 1991, dorim să împărtășim câteva aspecte interesante despre această țară situată între râurile Prut și Nistru.

O Istorie Milenară

Istoria Republicii Moldova este una bogată și întinsă pe durata mai multor milenii. Dovezi arheologice recente atestă existența vieții pe acest teritoriu cu aproximativ 1.2 milioane de ani în urmă, ceea ce plasează Moldova printre cele mai vechi regiuni din Europa de Est.

Multilingvismul Populației Moldovei

Datorită amestecului de factori istorici și geografici, locuitorii Moldovei sunt familiarizați cu mai multe limbi. Pe lângă limba română, majoritatea moldovenilor cunosc limba rusă și în anumite zone, limba găgăuză. În plus, creșterea popularității învățării limbilor precum engleza, franceza și germana a transformat moldovenii în adevărați poligloți.

Patrimoniul Muzeal Bogat

Republica Moldova dispune de un patrimoniu muzeal impresionant, alcătuit din peste 700 de mii de piese cu valoare științifică, artistică și culturală națională. Vă încurajăm să explorați cât mai multe dintre muzeele din capitală și să vă bucurați de colecțiile lor variate.

Frumusețea Dimensiunilor Subterane

Bogățiile Moldovei nu se limitează la suprafața sa. Regiunea găzduiește o rețea impresionantă de galerii subterane, cum ar fi cele de la Cricova, Mileștii Mici și Cojușna, care se întind pe sute de kilometri. Aceste atracții sunt iubite atât de localnici, cât și de turiști.

Internet Rapid și Performant

Republica Moldova se află pe poziția a treia în lume în ceea ce privește viteza de internet, alături de țări precum Japonia și Letonia. Acest fapt poate părea surprinzător pentru o țară de dimensiuni reduse, însă Moldova se bucură de o conexiune mai rapidă decât țări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Franța.

Cel Mai Mare Sat din Europa

Satul Congaz, situat în regiunea autonomă Găgăuzia, este remarcabil prin faptul că deține recordul pentru cel mai mare, dens și populat sat din Europa. Cu o populație de aproximativ 11,000 de locuitori, Congaz este inclus în Cartea Recordurilor Guinness.

Acestea sunt doar câteva din numeroasele aspecte interesante ale Republicii Moldova, o țară cu o istorie bogată, diversitate culturală și realizări remarcabile.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica