NASA impreuna cu Boeing dezvoltă o aeronavă de pasageri mai rapida decât legendarul avion de spionaj SR-71 Blackbird

Smile Smile 27 August (ed.)

NASA dezvoltă o aeronavă de pasageri supersonică, care va avea, conform rapoartelor, o viteză maximă de Mach 4 (~3000 mph), ceea ce nu doar că o va face de două ori mai rapidă decât Concorde, dar și mai rapidă decât legendarul avion de spionaj SR-71 Blackbird, care a fost proiectat cu o viteză maximă de Mach 3.2 (aproximativ 2500 mph).

NASA susține că avionul supersonic propus va reduce timpul de călătorie de la New York la Londra la mai puțin de o oră și jumătate. În mod obișnuit, zborurile către New York durează în jur de opt până la nouă ore, deoarece actuala flotă de avioane mari de pasageri zboară cu aproximativ 600 mph. Pentru comparație, celebrul Concorde, care s-a retras acum două decenii, putea menține Mach 2 (1,348 mph).

Au existat mai multe motive care au dus la dispariția Concorde-ului, iar boom-ul sonic a fost unul dintre obstacolele majore. Călătoria aeriană supersonică este interzisă în multe țări din cauza boom-ului sonic devastator cauzat atunci când viteza sunetului este depășită. Aceasta include Statele Unite, care interzic călătoria supersonică pentru aviația civilă. Cu toate acestea, cercetătorii lucrează de decenii pentru a dezvolta tehnologii care să poată atenua cu succes boom-urile sonic. Misiunea Quesst a NASA este un proiect de cercetare în acest sens, care include dezvoltarea unui avion experimental supersonic silențios cunoscut sub numele de X-59.

NASA și-a anunțat planurile pentru dezvoltarea avionului de pasageri supersonic săptămâna trecută, după ce a identificat cincizeci de rute transoceanice importante care conectează orașe semnificative, în special peste Atlanticul de Nord și Pacific. Problema spargerii barierii sunetului și cauzarea unui boom sonic nu este relevantă în timpul zborurilor deasupra oceanului. "Deoarece SUA și alte națiuni interzic zborurile supersonice deasupra uscatului, constatările studiilor au acoperit călătoriile transoceanice, inclusiv rutele aglomerate de pe Atlanticul de Nord și cele care traversează Pacificul", a declarat agenția spațială americană într-un comunicat.

Sursa: https://luxurylaunches.com/travel/nasa-supersonic-jet-will-be-faster-than-concorde.php

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica