Se merită să înveți php in 2022 ?

Smile Smile 27 Aprilie 2022 (ed.)

Se merită să înveți Php în 2022? Sunt nou în dezvoltarea web și vreau să știu dacă merită să învăț php în 2022? Am văzut mulți oameni spunând că au node.js a preluat controlul, așa că nu este nevoie să înveți php și php este o limbă moartă.

Deci, ar trebui să învăț PHP pentru backend și PHP este bun?

1 Răspuns

 1. Anonim Anonim 27 Aprilie 2022 (ed..)

  Depinde pe cine întrebi. De asemenea, depinde de definiția ta a unei limbi bune. Și PHP nu e mort. Încă controlează cea mai mare parte a internetului.

  Spre deosebire de majoritatea limbilor, PHP a suferit, probabil, cea mai mare evoluție dintre toate. A început ca un set simplu de scripturi pentru redarea condiționată a html și a ajuns ca un limbaj cu drepturi depline, care poate face aproape orice, cu adevărat multi-paradigma.

  De asemenea, a avut o evoluție foarte lentă și haotică conform standardelor de limbaj informatic de astăzi. A durat mult timp să te simți confortabil cu practicile și să rezolvi cele mai enervante caracteristici.

  Nu ajută cu nimic faptul că multe dintre tutoriale și exemple de cod sunt învechite și considerate o practică proastă, dacă funcționează deloc cu cele mai recente versiuni lingvistice. De asemenea, PHP are o reputație proastă din cauza codului Wordpress.

  Cu toate acestea, uitându-ne la php de la 7.4 la 8.1 și la numeroasele runtime care aduc caracteristici limbajului (swoole, roadrunner), PHP este un lucru foarte bun dacă poți ignora mizeria trecutului.