Ce este Web 1.0, Web 2.0 și Web 3.0?

Anonim Anonim 23 August (ed.)

Web 1.0 reprezintă cea mai timpurie etapă a aplicațiilor web. Este faza inițială a dezvoltării web în care paginile afișează în primul rând informații statice. Această epocă este caracterizată de pagini numai în citire fără caracteristici interactive.
Exemplu: enciclopedii online timpurii, cum ar fi Britannica Online: aceste site-uri web au furnizat în principal conținut static, cum ar fi articole și informații, pentru ca utilizatorii să le citească.

Web 2.0
Web 2.0 înseamnă o îndepărtare de la natura statică, unidirecțională a Web-ului 1.0 către un tărâm online mai dinamic și interactiv, dând putere utilizatorilor să se implice, să partajeze și să coopereze în mod activ. Această tranziție permite conținutul generat de utilizatori, încurajează interacțiunea, centralizează stocarea datelor și îmbogățește experiențele utilizatorilor, caracterizând platforme precum rețelele sociale, blogurile și instrumentele de colaborare. Web 2.0 cultivă un peisaj web captivant și participativ, sporind comunicarea și colaborarea pe diverse platforme online.
Exemplu: platforme de social media (Facebook, Twitter, Instagram), platforme de blogging (WordPress, Blogger) și site-uri de partajare video (YouTube).

Web 3.0
Web 3.0 semnifică o schimbare către gestionarea descentralizată a datelor, permițând utilizatorilor nu numai să citească și să scrie date, ci și să le dețină și să le controleze. În această eră, concepte precum blockchain și machine learning sunt integrate în aplicațiile web, permițând funcționalități și securitate îmbunătățite. Evoluția aplicațiilor web în Web 3.0 reflectă o paradigmă în care proprietatea datelor și conceptele tehnologice avansate converg.
Exemplu: în contextul Web 3.0, luați în considerare o platformă de rețele sociale care folosește tehnologia blockchain pentru a asigura utilizatorilor dreptul de proprietate și control complet asupra datelor lor personale.

https://dev.to/saji37/what-is-web-10-web-20-and-web-30--41l9

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica