De unde au apărut blogurile?

Smile Smile 22 August

Practic, toată lumea citește bloguri acum, fie că sunt bloguri de știri „oficiale” legate de media tradițională, bloguri legate de locuri de muncă sau hobby-uri sau bloguri pur pentru divertisment. Aproape oricine întrebați are cel puțin un blog preferat.

Dar nu a fost întotdeauna așa. Blogurile au o istorie relativ scurtă, chiar și în comparație cu istoria internetului în sine.

În urmă cu douăzeci de ani, un dezvoltator de software din California a inaugurat o nouă eră în modul în care comunicăm. Numele lui este Dave Viner , iar pe 7 octombrie 1994, a publicat prima sa postare pe blog. Apoi a numit-o „Davenet” și de atunci o scrie aproape în fiecare zi.

Alți experți sunt de acord că primul blog a fost links.net , creat în 1994 de studentul de atunci Justin Hall , ca loc pentru a-și posta articolele. Site-ul a constat în întregime din postări scurte, fiecare împărtășind un link și câteva dintre gândurile lor despre conținutul din interior.

Blog de Justin Hall

Alți experți consideră că pagina lui Tim Berners-Lee este primul blog , unde acesta a postat știri din 1992.

Jamie Zawinski a rezumat destul de bine istoria blogging-ului pe jwzrants .

Istoria blogului

Nu am avut niciodată de-a face cu prostii atât de obținute ca atunci când mă uit la grămada uriașă de prostii care este experiența web jwz. 1998.


Cu toate acestea, Wikipedia notează pe bună dreptate că multe site-uri pre-Internet aveau funcții de blogging, uneori denumite „jurnale online”.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica