Top 7 țări cu zero impozit pe venit

Smile Smile 17 August (ed.)

Sistemele de impozitare pot varia foarte mult de la o țară la alta, influențând deciziile cu privire la orice, de la relocarea personală la investițiile în afaceri .

Pentru cei care caută țări fără impozit pe venitul personal, există mai multe opțiuni în întreaga lume. Să ne scufundăm în șapte națiuni în care rezidenții nu sunt impozitați pe venit

1. Bermude
Renumite pentru plajele sale cu nisip roz și apele turcoaz, Bermuda deține, de asemenea, distincția de a nu avea taxă pe valoarea adăugată (TVA), taxă pe vânzări sau taxă pe valoarea adăugată. Guvernul, în schimb, își obține veniturile din taxe vamale, taxe pe salarii și alte impozite indirecte.

2. Monaco
Amplasat pe Riviera Franceză, acest principat mic și plin de farmec a fost mult timp un magnet pentru cei bogați, parțial datorită politicii sale de impozitare pe venitul personal zero. Cu toate acestea, întreprinderile, cu excepția celor care câștigă peste 75% din veniturile lor în afara Monaco, sunt supuse unui impozit de 33,33% pe profit.

3. Insulele Cayman
Un paradis fiscal global major, Insulele Cayman nu se laudă cu impozite directe. Aceasta nu include impozitul pe moștenire, taxa pe valoarea adăugată sau impozitul pe câștiguri de capital. Guvernul generează venituri prin tarife comerciale, taxe pentru permise de muncă și taxe din sectorul financiar.

4. Bahamas
Având o economie puternic dependentă de turism și servicii bancare offshore, Bahamas nu percepe un impozit pe venitul personal rezidenților săi. De asemenea, nu impune moștenire, câștiguri de capital sau taxe pe valoarea adăugată. În schimb, există o taxă pe valoarea adăugată (TVA) pentru anumite bunuri și servicii.

5. Emiratele Arabe Unite (EAU)
Cu economia sa în plină expansiune, infrastructura modernă și standardele de trai ridicate, Emiratele Arabe Unite sunt o destinație atractivă pentru mulți expatriați. O parte din această atracție este impozitul pe venitul personal zero, deși există un impozit pe profit impus băncilor și companiilor petroliere străine.

6. Qatar
Un alt stat din Golf cu bogăție vastă în hidrocarburi, Qatar oferă rezidenților mai multe avantaje fiscale, inclusiv fără impozit pe venitul personal. Cu toate acestea, ca și Emiratele Arabe Unite, impun impozite pe profit companiilor străine din anumite sectoare.

7. Oman
Omanul este printre statele din Golf care nu impun impozit pe venitul persoanelor fizice. Veniturile statului provin în principal din sectorul petrolului și gazelor, deși se depun eforturi pentru diversificarea economiei și reducerea dependenței de petrol.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica