Descoperirea unui Amfiteatru Roman Militar în Israel Traducere

Publicul Publicul 1 August

În Israel, arheologii au descoperit un amfiteatru militar roman, cu pereți vopsiți în roșu sângeriu, în apropierea Tell Megiddo.

Într-un impresionant sit arheologic din Israel, arheologii au dezgropat o comoară din perioada romană: un amfiteatru militar cu pereți vopsiți într-un roșu sângeriu, descoperit în apropierea Tell Megiddo. Această importantă descoperire arheologică dezvăluie un capitol fascinant din istoria legendară a Legiunii VI Ferrata, cunoscută sub numele de Legiunea Încleștata, o formație de elită formată din peste 5.000 de soldați în Valea Jezreel.

Ceea ce face această descoperire cu adevărat excepțională este faptul că este singura bază legionară de dimensiuni complete de acest tip cunoscută în estul Imperiului Roman, datând din secolul al II-lea e.n. Arheologii au fost în măsură să identifice două faze ale acestui impresionant amfiteatru militar: o fază mai veche și mai mică și o fază ulterioară, mai extinsă, indicând o dezvoltare continuă a acestei construcții impresionante.

Amfiteatrul nu era doar o arenă pentru distracție și cultură, ci, mai presus de toate, era o arenă militară unde soldații și gladiatorii se antrenau în artele armelor și armurilor. Liderul săpăturilor, dr. Yotam Tepper, subliniază faptul că acest edificiu de proporții impresionante era un "ludus", un teren de antrenament crucial pentru perfecționarea abilităților de luptă ale trupelor.

Arheologii remarcă faptul că acest amfiteatru militar se afla în apropierea cimitirului taberei, sugerând o conexiune strânsă între antrenamentul militar și onoarea acordată celor care și-au slujit cu curaj patria. Structura sa amplasată strategic, într-un bazin oval săpat în piatră și înconjurat de ziduri de piatră vopsite într-un roșu sângeriu, ar fi putut inspira atât admirație cât și teamă, subliniind prestigiul și puterea militară a Legiunii VI Ferrata.

Această descoperire captivantă oferă o fereastră unică către trecutul strălucit al Legiunii Încleștata și ne ajută să înțelegem mai bine modul în care trupele romane se antrenau și se pregăteau pentru bătălii cruciale. Cu fiecare rămășiță dezgropată, arheologii aduc la lumină povestea impresionantă a Legiunii VI Ferrata și a acestui amfiteatru militar, lăsându-ne să ne imaginăm cum era viața în acea perioadă tumultoasă a istoriei.

Sursa: haaretz.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica