Ce trebuie sa faci pe timp de canicula Întrebare

Alex Alex 30 Iulie (ed.)

Pe timp de caniculă, este important să iei măsuri pentru a-ți proteja sănătatea și a rămâne în siguranță. Temperaturile ridicate pot pune presiune pe organism și pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi deshidratarea și insolarea. Iată câteva sfaturi pentru a face față caniculei

 1. Hidratează-te: Consumă cantități adecvate de apă pe parcursul zilei. Încearcă să eviți băuturile alcoolice și cele bogate în cofeină, deoarece pot agrava deshidratarea.

 2. Rămâi în interior în timpul orelor de vârf: Când temperaturile sunt cel mai ridicate (în general, în intervalul 11:00 - 16:00), încearcă să rămâi în interior sau să te afli în locuri umbrite.

 3. Aerisirea locuinței: Dacă nu ai aer condiționat, asigură-te că ai ferestrele deschise în timpul dimineții și seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute, pentru a aerisi locuința.

 4. Folosește aerul condiționat dacă este disponibil: Dacă ai acces la un sistem de aer condiționat, utilizează-l pentru a menține o temperatură confortabilă în interior.

 5. Îmbracă-te adecvat: Poartă haine ușoare, de culori deschise și din materiale naturale, care permit pielii să respire. Evită hainele strâmte și pe cele din materiale sintetice.

 6. Protejează-te de soare: Folosește protecție solară și poartă pălării și ochelari de soare pentru a te feri de radiațiile UV.

 7. Redu activitățile fizice intense: Înlocuiește exercițiile fizice solicitante cu activități mai puțin intense sau alege să faci exerciții în interior într-un spațiu bine răcoros.

 8. Folosește prosopuri umede: Plasează prosopuri umede pe frunte sau în jurul gâtului pentru a te răcori.

 9. Dușuri reci sau băi: Ia dușuri reci sau băi pentru a te răcori și pentru a te relaxa.

 10. Supraveghează grupurile vulnerabile: Asigură-te că persoanele în vârstă, copiii mici și cei cu afecțiuni medicale preexistente sunt protejați corespunzător de căldură.

 11. Fii atent la semnele de disconfort sau de deshidratare: Dacă simți amețeli, greață, confuzie sau alte simptome neobișnuite, caută imediat un loc răcoros și bea apă.

 12. Evită mâncărurile grele: Consumă mâncăruri ușoare, precum fructe, legume, salate și lactate, care te pot ajuta să te simți mai răcorit.

Din păcate, încă nu există comentarii