Cum să utilizați sunete de ploaie pe iPhone

Alex Alex 30 Iulie (ed.)

Odată cu lansarea iOS 15, Apple nu numai că aduce noi modificări la FaceTime, Spotlight, Notificări, Vreme, Safari, Găsește-mi și Fotografii, dar pune și foarte mult accent pe funcțiile de accesibilitate de pe iPhone și iPad. Pentru a ajuta oamenii să nu fie distrași, copleșiți sau supărați de ceea ce se întâmplă în jurul lor, Apple introduce o nouă funcție de accesibilitate, Sunete de fundal, care vă permite să redați mai multe mostre de zgomot alb, dintre care unul este sunetele de ploaie.

În această postare, vă vom ajuta să înțelegeți ce sunt sunetele de fundal, cum le puteți activa și să le utilizați cu ușurință pe iPhone și iPad.

Ce sunt sunetele de fundal pe iOS?

Pentru a minimiza distragerile și pentru a oferi utilizatorilor o modalitate mai bună de a se concentra asupra muncii, Apple a introdus sunete de fundal în iOS 15. Această caracteristică este un pas pentru a sprijini neurodiversitatea, care reprezintă toate diferențele în funcționarea creierului uman. Cu sunete de fundal, iPhone-ul dvs. poate reda sunete calme și liniștitoare, cum ar fi sunetul oceanului, al ploii sau al râului, astfel încât să vă puteți relaxa, să vă calmați și să vă concentrați asupra sarcinii în cauză.

Apple spune că setul încorporat de sunete de fundal ar trebui să ajute la anularea zgomotului ambiental sau ambiental nedorit din jurul tău. Această funcție este, de asemenea, concepută pentru a funcționa cu alte sunete și sunete de sistem pe dispozitivul dvs. iOS. Astfel, puteți asculta zgomot echilibrat, luminos, întunecat sau natural chiar și atunci când ascultați muzică sau vizionați videoclipuri pe iPhone, astfel încât să vă simțiți confortabil.

De ce aveți nevoie pentru a utiliza sunete de fundal pe iOS?

Sunetele de fundal sunt o caracteristică exclusivă de accesibilitate care funcționează numai dacă dispozitivul tău rulează. iOS 15 și iPad 15 .

Dacă nu știți ce versiune de iOS sau iPadOS rulează dispozitivul dvs., o puteți verifica deschizând aplicația Setări și accesând Setări > General > Despre > Versiune software.

Cum să activați sunetele de fundal pe iOS

Deoarece „Sunete de fundal” este o caracteristică de accesibilitate, o puteți găsi pe ecranul de accesibilitate al iPhone. Pentru a activa sunete de fundal pe iOS 15, deschideți aplicația Setări pe iPhone/iPad și selectați opțiunea Accesibilitate.

În Accesibilitate, derulați în jos și atingeți opțiunea Audio/Video sub Auz.

Pe ecranul următor, selectați opțiunea Sunete de fundal.

În interiorul acestui ecran, activați comutatorul situat lângă „Sunete de fundal”.

Când activați această funcție, ar trebui să începeți să auziți zgomot de fundal de la difuzoarele sau căștile dispozitivului dvs. (dacă sunteți conectat la iPhone/iPad).

Cum să utilizați sunete de fundal pe iOS

După ce ați activat sunetele de fundal, puteți modifica setările pentru a le personaliza așa cum doriți. Puteți selecta oricare dintre sunetele prestabilite disponibile pentru a le amesteca cu alte sunete externe sau le puteți masca complet prin creșterea volumului zgomotului de fundal. Puteți urma pașii de mai jos pentru a face acest lucru.

Schimbați sunetele de fundal

În prezent, iOS vă permite să alegeți între șase sunete de fundal diferite. Ne așteptăm să vină mai multe în viitor, având în vedere că Apple aduce mai multe opțiuni pentru dispozitivele HomePod, ca parte a funcției Ambient Sounds.

Puteți selecta și modifica efectele sonore deschizând Sunete de fundal sub Setări > Accesibilitate > Audio/Video > Sunete de fundal.

În sunetele de fundal, faceți clic pe secțiunea „Sunet”.

Veți fi dus la lista de sunete disponibile în prezent pe ecranul următor. Puteți selecta oricare dintre următoarele sunete ambientale - Zgomot echilibrat, Zgomot luminos, Zgomot întunecat, Ocean, Ploaie și Flux.

Activați fiecare dintre sunete, apoi alegeți-l pe cel care vi se potrivește cel mai bine.

Volum sus/jos

În mod implicit, volumul sunetelor de fundal este setat la 10. Puteți crește/scădea volumul în funcție de cât de mult doriți ca aceste sunete să înece mediul înconjurător. De asemenea, puteți schimba volumul când utilizați căști, deoarece sunetele din exterior vor fi reduse semnificativ, ceea ce înseamnă că va trebui să reduceți volumul sunetelor de fundal atunci când căștile sunt conectate.

Activați sunetele de fundal când redați conținut media

Puteți alege să păstrați sunetele de fundal activate atunci când ascultați muzică sau vizionați videoclipuri pe dispozitiv. În mod implicit, sunetele de fundal se opresc atunci când redați conținut media pe iPhone/iPad. Cu toate acestea, îl puteți activa să joace în paralel cu media și alte aplicații dacă doriți să continuați să ascultați sunetele ambientale.

Puteți activa această funcție accesând mai întâi ecranul Sunete de fundal sub Setări > Accesibilitate > Audio/Video > Sunete de fundal.

În interiorul sunetelor de fundal, activați comutatorul „Utilizați la redarea conținutului media” pentru a face ca sunetele de fundal să funcționeze în paralel cu sunetele din alte aplicații.

Obțineți diapozitive de volum separate atunci când sunete de fundal sunt redate de pe media și puteți crește sau reduce volumul trăgând diapozitivele la stânga sau la dreapta.

Pentru a vă ajuta să vă faceți o idee despre cât de intense trebuie să fie sunetele de fundal, iOS vă permite să redați eșantion de muzică pentru a vă ajuta să alegeți volumul potrivit pentru dvs.

Dezactivați sunetele de fundal când iPhone-ul este blocat

În timp ce puteți decide dacă iOS redă sunete de fundal alese de dvs. atunci când orice conținut media este redat pe dispozitivul dvs., puteți alege, de asemenea, dacă doriți să îl lăsați liniștit când iPhone-ul este blocat. Dacă alegeți să dezactivați sunetele de fundal în acest scenariu, iOS nu va reda sunetele de fundal pe care le alegeți când ecranul iPhone-ului este oprit. Sunetele de fundal vor relua atunci când vă treziți iPhone-ul.

Pentru a preveni redarea sunetelor de fundal atunci când ecranul iPhone-ului este oprit, activați comutatorul Opriți sunetele când este blocat din partea de jos a ecranului Sunete de fundal.

Cum să adăugați o comandă rapidă pentru sunete de fundal la Centrul de control

În timp ce sunetele de fundal sunt o caracteristică excelentă pentru cei dintre noi care încearcă să se concentreze sau să se relaxeze, s-ar putea să vă fie dificil să accesați sau să schimbați sunetele sau volumul uneori, deoarece acestea sunt ascunse în setările de accesibilitate ale iPhone-ului dvs. Din fericire, există o modalitate mai ușoară de a-l accesa - prin adăugarea unei comenzi rapide la Centrul de control.

Pentru a activa o comandă rapidă pentru Sunete de fundal în Centrul de control, deschideți aplicația Setări pe iPhone sau iPad și selectați Centrul de control.

În Centrul de control, derulați în jos și căutați opțiunea Auz (cu o pictogramă ureche) în secțiunea Mai multe comenzi. Va trebui să adăugați acest control la Centrul de control făcând clic pe butonul „+” din stânga opțiunii Audiere.

Când faceți acest lucru, controlul auzului va fi adăugat la secțiunea Comenzi activate din partea de sus.

Ați adăugat cu succes o comandă rapidă pentru „Sunete de fundal” în Centrul de control.

Cum să utilizați sunetele de fundal din Centrul de control

Acum că ați adăugat o comandă rapidă pentru „Sunete de fundal” în Centrul de control, ar trebui să știți cum să utilizați această funcție pe iOS sau iPadOS.

Pentru a face acest lucru, deschideți Centrul de control pe dispozitiv urmând oricare dintre acești pași.

  • Pe un iPhone fără buton de pornire : glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului.
  • Pe un iPhone cu un buton de pornire : glisați în sus de la marginea de jos a oricărui ecran.
  • Pe iPad : glisați în jos din colțul din dreapta sus al ecranului.

Deoarece ați adăugat un control auditiv la Centrul de control, ar trebui să îl vedeți când apare Centrul de control. Controlul auzului va fi indicat de o placă cu ureche. Pentru a accesa sunete de fundal, atingeți controlul auditiv din Centrul de control.

Acum ar trebui să puteți verifica dacă „Sunetele de fundal” funcționează pe dispozitivul dvs. Dacă funcția este dezactivată, ar trebui să o vedeți marcată ca DEZACTIVATĂ. În secțiunea „Sunete de fundal” din meniul suplimentar, precum și pe butonul „Sunete de fundal” din partea de jos. De aici, puteți activa sunetele de fundal făcând clic pe butonul „Sunete de fundal”.

Când este activată, culoarea butonului se va schimba de la gri închis la albastru. Puteți face clic pe același buton pentru a dezactiva rapid această funcție. De asemenea, ar trebui să puteți vedea ce este redat ca sunet surround și nivelurile sale de volum într-un meniu suplimentar în centrul ecranului. De aici, puteți modifica direct nivelurile de volum ale sunetelor trăgând glisorul în interiorul „Volum”.

Puteți selecta rapid sunetele pe care doriți să le aplicați la un moment dat făcând clic pe secțiunea „Sunete de fundal” din acest meniu suplimentar, apoi selectând opțiunea dorită pe ecranul următor.

Asta e tot. Acesta este tot ce trebuie să știți despre sunetele de fundal în iOS 15.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica