Cea mai mare turbină eoliană din lume a fost pornită Traducere

Alex Alex 29 Iulie (ed.)

China a fost mult timp considerată revoluționară când vine vorba de energia eoliană. La începutul acestui an, s-a raportat că țara a început construcția unui parc eolian folosind ceea ce atunci au fost salutați drept cele mai mari turbine văzute vreodată , fiecare cu o capacitate de 16 megawați. Acum, a fost atins o nouă etapă, cu pornirea cu succes a unei turbine cu un diametru al rotorului de peste două ori lungimea unui teren de fotbal.

China Three Gorges Corporation a anunțat că turbina MySE 16-260 de 16 megawați a fost instalată cu succes la parcul eolian offshore al companiei, lângă provincia Fujian, pe 19 iulie. Gigantul are 152 de metri (500 de picioare) înălțime și fiecare lamă este de 123 de metri. (403 picioare) și cântărește 54 de tone. Aceasta înseamnă că cercul lamelor în timp ce se rotesc acoperă o suprafață de 50.000 de metri pătrați (aproape 540.000 de picioare pătrate).

Este prima dată când o turbină atât de mare este conectată la o rețea comercială.

Potrivit corporației, doar una dintre aceste turbine ar trebui să poată produce suficientă energie electrică pentru a alimenta 36.000 de gospodării a câte trei persoane fiecare timp de un an.

Sursa: iflscience.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica