Cel mai rapid şi scurt test de inteligenţă din lume. Are doar trei întrebări, ai curaj?

Publicul Publicul 18 Iulie (ed.)

Un set de trei întrebări, care la o primă privire par extrem de simple, îi provoacă pe utilizatorii de internet din întreaga lume. Acesta nu este doar un simplu exercițiu, ci un test de inteligență rapid și concis, conceput de Shane Frederick, un profesor de la renumitul Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Shane Frederick, profesor la respectatul Massachusetts Institute of Technology (MIT), este creatorul acestui test. El afirmă că doar un procent mic dintre cei care își asumă acest test reușesc să răspundă corect la toate întrebările. Iată care sunt cele trei întrebări.

  1. O bâtă de baseball şi o minge costă împreună 1.10 dolari. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Prin urmare, care este preţul mingii de baseball?

  2. Dacă 5 mașini au nevoie de 5 minute pentru a produce 5 obiecte, de cât timp vor avea nevoie 100 de mașini pentru a produce 100 de obiecte?

  3. Pe un lac, se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă își dublează suprafața. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere întreg lacul, în cât timp aceștia acoperă jumătate din lac?

Rezolvare

Ai citit cu atenție fiecare întrebare? Ai notat cele trei răspunsuri pe care le consideri corecte? Profesorul care a creat testul spune că doar 1% din cei care participă reușesc să îl treacă. Cele mai frecvente răspunsuri date de oameni sunt acestea. Atenție, sunt greșite!

  1. Mingea costă o,1 dolari.

  2. Mașinile au nevoie de 100 de minute pentru a produce cele 100 de obiecte.

  3. Că suprafața lacului ar fi acoperită pe jumătate în 24 de zile.

Iată care sunt, de fapt, variantele corecte:

  1. Mingea costă 0,05 dolari.

  2. Cele 100 de mașini vor avea nevoie de 5 minute pentru a produce 100 de obiecte.

  3. Ar fi nevoie de 47 de zile pentru ca nuferii să acopere jumătate din lac.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica