Cu ce viteza aterizează un avion ? Întrebare

Alex Alex 6 Iulie (ed.)

Viteza de aterizare a unui avion poate varia în funcție de tipul și dimensiunile aeronavei, condițiile meteorologice și alte factori. Cu toate acestea, în general, avioanele comerciale mari, precum cele de tipul Boeing 747 sau Airbus A380, aterizează cu o viteză cuprinsă între 240 și 285 km/h (150 și 180 mph).

Avioanele mai mici, cum ar fi cele de tipul Cessna 172, au viteze de aterizare mai reduse, de aproximativ 95 km/h (60 mph) sau chiar mai puțin, în funcție de model. Avioanele militare, cu un profil de zbor diferit și capacități de manevrabilitate superioare, pot ateriza și cu viteze mai mari.

Este important de menționat că viteza de aterizare este doar una dintre etapele procesului de aterizare a unui avion. În timpul aterizării, avionul urmează o procedură specifică, care include abordarea la o altitudine și un unghi corespunzător, reducerea treptată a vitezei și contactul cu pista într-un mod controlat și sigur. Factori precum greutatea aeronavei, lungimea pistei și condițiile meteo pot influența și ei modul în care aterizarea este efectuată.

Din păcate, încă nu există comentarii