Din ce este făcut plasticul ? Întrebare

Alex Alex 6 Iulie (ed.)

Majoritatea plasticelor sunt fabricate dintr-o serie de substanțe chimice derivate din combustibili fosili, cum ar fi petrolul și gazele naturale.

Aceste substanțe chimice includ etilenă, propilenă, butadienă și alte hidrocarburi. Polimerii rezultați sunt prelucrați și transformați în diferite forme și obiecte, utilizând metode precum extrudarea, injecția, suflare sau turnarea.

Plasticul este un material sintetic format din polimeri, care sunt molecule mari compuse din lanțuri lungi de unități repetate numite monomeri. Există diferite tipuri de plastic, iar componentele lor pot varia. În general, plasticul este realizat prin procesul de polimerizare, în care monomerii sunt legați chimic pentru a forma polimerii.

Este important de menționat că există și plasticuri biodegradabile sau fabricate din surse regenerabile, care folosesc materii prime mai sustenabile, cum ar fi amidonul din plante sau alte biopolimeri. Aceste tipuri de plastic sunt concepute să se descompună mai ușor în mediu și să reducă impactul asupra mediului înconjurător.

Din păcate, încă nu există comentarii