Hachiko: Cel mai loial câine din lume împlinește 100 de ani

Alex Alex 3 Iulie

Sloganul chinezesc de pe afișul filmului spune totul: „Te voi aștepta, indiferent de cât timp va dura”.

Acesta spune povestea adevărată a lui Hachiko, câinele credincios care a continuat să-și aștepte stăpânul într-o gară din Japonia mult timp după moartea sa.

O statuie de bronz a lui a stat în fața gara Shibuya din Tokyo, unde a așteptat în zadar un deceniu, din 1948. Statuia a fost ridicată pentru prima dată în 1934, înainte de a fi reciclată pentru efortul de război din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Scolarii japonezi sunt invatati povestea lui Chuken Hachiko - sau cainele loial Hachiko - ca exemplu de devotament si fidelitate.

Povestea lui Hachiko

Povestea lui Hachiko este una dintre cele mai cunoscute povești despre loialitate și iubire necondiționată dintre un câine și stăpânul său. Hachiko, un Akita Inu, s-a născut în Japonia în anul 1923 și a fost adoptat de către profesorul universitar Hidesaburo Ueno.

Profesorul Ueno locuia în Tokyo și mergea în fiecare zi la Universitatea din Tokyo, iar Hachiko îl însoțea mereu la stația de tren Shibuya și îl aștepta acolo în fiecare seară, la ora la care profesorul se întorcea de la serviciu. Cei doi au dezvoltat o legătură profundă și erau inseparabili.

Tragedia a lovit în 1925, când profesorul Ueno a suferit un atac de cord și a murit la locul de muncă, fără să se mai întoarcă la stația de tren Shibuya. Hachiko, în ciuda durerii sale, a continuat să vină în fiecare zi la stația de tren, sperând că stăpânul său se va întoarce.

Timp de nouă ani, Hachiko a venit în fiecare zi la stația de tren Shibuya, în așteptarea stăpânului său. Chiar și în condiții meteorologice extreme sau în cazul unor probleme de sănătate, Hachiko a fost prezent acolo, așteptând. Locuitorii din zonă au început să observe devotamentul acestui câine și povestea sa a început să se răspândească.

În cele din urmă, în 1934, Hachiko a murit la vârsta de 11 ani, în apropiere de stația de tren Shibuya. Povestea sa a atras atenția publicului și a devenit un simbol al loialității în cultura japoneză. Un monument în onoarea lui Hachiko a fost ridicat în fața stației de tren Shibuya și este încă un loc popular de întâlnire și omagiere.

Povestea lui Hachiko a fost adaptată în filme, cărți și alte forme de artă, rămânând un simbol al iubirii și credinței necondiționate. Aceasta demonstrează puterea legăturii dintre om și animal și ne amintește că loialitatea și iubirea pot rezista chiar și în cele mai dificile momente.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica