Bluesky Social - Un proiect dezvoltat de Twitter, care urmărește să creeze o platformă descentralizată

Alex Alex 1 Iulie (ed.)

Bluesky Social este un proiect dezvoltat de Twitter, care urmărește să creeze o platformă descentralizată de social media. Scopul acestui proiect este de a permite utilizatorilor să aibă control mai mare asupra conținutului lor și să poată contribui la dezvoltarea regulilor și funcționalităților platformei.

Twitter a anunțat inițiativa Bluesky în decembrie 2019 și a format o echipă de cercetare pentru a explora modul în care tehnologiile descentralizate pot fi aplicate în mediul social media. Ideea din spatele proiectului este de a crea un standard deschis pentru social media descentralizată, care să permită interoperabilitatea între diferite platforme.

Deși este încă în stadiul de cercetare și dezvoltare, Twitter intenționează să colaboreze cu comunitatea și să implice experți în procesul de creare a acestei platforme descentralizate. Obiectivul final este de a oferi utilizatorilor mai mult control și transparență în mediul online, precum și de a combate problemele de abuz, cenzură și manipulare care pot apărea în rețelele sociale centralizate.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica