Kia livrează noul său SUV electric EV9 în Coreea de Sud Traducere

Alex Alex 22 Iunie (ed.)

După ce a dezvăluit oficial noul său SUV electric cu trei rânduri în martie, noul flagship EV9 al Kia a primit foarte multe laude pentru design și caracteristici.

Bazat pe platforma E-GMP a Hyundai Motor Group (aceeași folosită pentru IONIQ 5 și IONIQ 6), EV9 este al doilea model electric dedicat Kia. Primul său, crossover-ul EV6 , a ajutat la transformarea mărcii de la a fi cunoscut pentru modelele sale accesibile la un producător auto cu design îndrăzneț și vehicule electrice puternice și dinamice.

Acum Kia preia segmentul SUV-urilor. Kia spune că EV9 oferă „capacități adevărate SUV” cu garda la sol de 7,8, spațiu de încărcare de până la 82 de picioare cubi în spate, AWD și remorcare de până la 5.000 lb.
Acționat de două motoare electrice, EV9 oferă până la 379 CP și 516 lb.-ft. de cuplu. Bateria de 99,8 kWh a EV permite o autonomie de până la 311 mile (501 km).Liniile musculare și dinamice ale SUV-urilor electrice aduc un omagiu logoului reimaginat al mărcii. Sau, ceea ce designerul șef al Kia Design Center America, Tom Kearns, numește „o clasă de master în simplitatea formei și a expresiei”.

Începând cu EV9, Kia accelerează către vehicule definite de software (SDV-uri). SUV-ul electric va fi primul model care oferă o gamă de caracteristici digitale și software prin intermediul magazinului Kia Connect.Șoferii au acces la noi experiențe de conducere care vor fi îmbunătățite continuu prin actualizări OTA. Magazinul oferă funcții precum Remote Smart Parking Assist 2 și Lightning Pattern, care vă permit să reglați manual lămpile mici cub din farurile vehiculului.
Înainte de livrări, Kia a luat EV9 Arjeplog, Suedia, pentru a testa SUV-ul electric la temperaturi sub zero. Kia a testat noi funcții, cum ar fi condiționarea bateriei pentru a preîncălzi bateria și planificarea rutei pentru a se asigura că SUV-ul electric poate rezista la frig.

Sursa: electrek.co

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica