Cum a aparut ziua copiilor ?

Smile Smile 1 Iunie (ed.)

Ziua Copiilor, cunoscută și ca Ziua Internațională a Copilului sau Ziua Universală a Copilului, este o sărbătoare dedicată copiilor din întreaga lume. Această zi are o istorie interesantă și a apărut ca rezultat al unor eforturi susținute pentru a proteja drepturile și bunăstarea copiilor.

Originea Ziua Copiilor poate fi atribuită Ligii Națiunilor (azi cunoscută ca Organizația Națiunilor Unite), care a adoptat Declarația Drepturilor Copilului în anul 1959. Această declarație a fost primul document internațional care recunoaște drepturile fundamentale ale copiilor și necesitatea de a proteja bunăstarea lor. Mai târziu, pe 20 noiembrie 1989, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Convenția cu privire la Drepturile Copilului, care a devenit tratatul internațional cel mai ratificat din istorie, recunoscând în mod oficial drepturile copiilor.

Prin adoptarea acestei convenții, Națiunile Unite a dorit să atragă atenția asupra nevoilor și drepturilor copiilor și să promoveze bunăstarea și dezvoltarea lor optimă în toate țările. Astfel, Ziua Copiilor a fost stabilită pe 20 noiembrie pentru a coincide cu data adoptării Convenției cu privire la Drepturile Copilului.

Cu toate acestea, este important de menționat că în diferite țări, Ziua Copiilor poate fi sărbătorită la alte date. De exemplu, în România și în multe alte țări, Ziua Copiilor este marcată pe 1 iunie, o tradiție care a început în anii '50 și '60. Această dată a fost aleasă de către Federația Democratică Internațională a Femeilor în 1950 și a fost adoptată de mai multe state în următorii ani.

Astfel, Ziua Copiilor a apărut ca o inițiativă globală pentru a sublinia importanța și drepturile copiilor, oferindu-le o ocazie specială de a fi celebrați și protejați.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica