El este cel mai sărac președinte de stat din lume

Smile Smile 1 Iunie (ed.)

Povestea lui José Alberto Mujica Cordano, fostul președinte al Uruguayului este cunoscută în lumea întreagă. A devenit celebru datorită stilului său nonconformist. Înainte de a deveni politician a făcut parte din trupele de gherilă Tupamaro și a stat în închisoare aproape 13 ani.

“El Pepe” a fost poreclit de presă, cel mai sărac președinte din lume. Între 1 martie 2010 și 1 martie 2015 a devenit conducătorul Uruguayului. Stilul său de viață nu s-a schimbat deloc în acel momen, spunând că dorește să traiască ca majoritatea locuitorilor din țara sa. După ce a obținut mandatul a refuzat orice privilegiu acordat unui președinte de stat. Nu a locuit niciodată în casa de lux oferită de stat și și-a donat 90% din salariu (12.000 de euro), organizațiilor caritabile. Suma care îi rămânea era aproximativ cât salariul mediu în Uruguay.

Jose Mujica a preferat să locuiască la ferma soției sale, la periferia orașului Montevideo. Și acum fostul președinte și soția sa oferă adăpost la ferma lor bătrânilor săraci.....

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica