Cel mai vechi și bine păstrat oras din lume

Alex Alex 29 Mai

Cel mai vechi și bine păstrat oraș din lume este, în general, considerat a fi Ierihon, situat în Cisiordania, teritoriul palestinian.p

Ierihonul are o istorie îndelungată, datând încă din perioada neolitică, cu primele așezări umane apărute în zonă cu aproximativ 11.000 de ani în urmă. Acest oraș antic este menționat în Biblie și în alte texte antice, și este cunoscut pentru zidurile sale fortificate și pentru poziția sa strategică în Valea Iordanului.

Ierihonul a fost locuit continuu de-a lungul mileniilor și a fost un centru important în perioadele canaanite, egiptene, asiriene și bizantine. Situl arheologic al orașului a scos la iveală numeroase ruine și descoperiri, inclusiv un sistem de apeducte și fortificații.

Deși există alte orașe vechi, precum Damasc în Siria sau Susa în Iran, care au o istorie îndelungată, Ierihonul este adesea menționat ca fiind cel mai vechi oraș locuit continuu și bine păstrat din lume. Este un important obiectiv turistic și un loc de interes pentru istorici și arheologi.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica