Colosseumul Roman: 4 fapte

Anonim Anonim 10 Martie 2022 (ed.)

Cu siguranță toată lumea a auzit ceva despre clădirea grandioasă a acelor vremuri îndepărtate — Colosseumul Roman. Această clădire a fost proiectată de arhitectul Quintius Aterius. Construcția sa a durat 8 ani (Din 72 d.Hr. până în 80 d.Hr.). Este uimitor de frumoasă și incredibil de complexă.


Și iată 4 fapte despre cea mai mare priveliște a Italiei.

Anterior, pe locul amfiteatrului era un lac.
Cabana lui Nero a fost construită în anul 64, iar lângă ea era un lac artificial. După moartea sa în anul 69 și multe răscoale în țară, Vespasian a ajuns la titlul de împărat în același an. El a distrus casa lui Nero și a dat întregul teritoriu complet pentru uz public cetățenilor Romei. Drept urmare, în noroi au fost îngropate ornamente valoroase, iar puțin mai târziu, pe loc au fost întemeiate Băile lui Traian.

Locuitorii Romei, folosind o tehnologie specială, au drenat rezervorul, iar apoi a fost umplut. După ce au făcut aceste proceduri, împăratul le-a ordonat să construiască un amfiteatru, al cărui sens era să distreze poporul roman.

Colosseumul Roman este cel mai mare amfiteatru din lume.

Colosseumul mai este numit și „teatru dublu”. Este format din două jumătăți de inele, care sunt conectate pentru a forma un oval. A fost construită cu plăci de piatră și ciment. Lungimea elipsei sale exterioare ajunge la 525 de metri, cea mai mare axă este de 189 de metri, cea mai mică axă este de 156 de metri. Arena are o lungime de 86 de metri, o lățime de 54 de metri, iar pereții ei ating o înălțime de cincizeci de metri.

Dar cel mai uimitor lucru este că lucrarea a fost făcută de la început până la sfârșit cu ajutorul betonului monolit, deși restul clădirilor romane la acest moment erau construite din cărămidă și blocuri de piatră.

Ar putea găzdui 50.000 de vizitatori.

Fiecare vizitator a primit un scaun foarte mic, care avea 35 de centimetri lățime. În zilele noastre, nu toate stadioanele de fotbal ating un asemenea procent de frecvență precum un amfiteatru.

Luptele de gladiatori au avut loc cu o selecție specială.
Timp de aproximativ patru secole, voluntari, soldați pensionari, tâlhari, încălcatori ai legii și sclavi au luptat în arenă. Fiecare masacru era un fel de distracție pentru locuitorii Italiei. Dar nu a fost întâmplător că au intrat în arenă. Pentru luptă, gladiatori au fost împărțiți în funcție de indicatorii de greutate și înălțime și abilitățile lor.

Arena a devenit un loc pentru uciderea unui număr incredibil de mare de animale.
Mai mult decât doar lupte de gladiatori, pe ea au avut loc lupte între animale sălbatice și cursuri de master de la vânători! Arena era renumită pentru creaturile vii exotice, care de obicei erau aduse la ea de către răniți.

Abatoarele cu animale se desfășoară acolo si în timpul nostru. Se numesc „corridă”. Surprinzător poate fi considerat faptul că fiecare luptă avea propriul program. Oamenii se luptau seara, iar leii, urșii, tigrii și alți prădători dimineața. Câștigătorii au primit medalii și au păstrat scorul de victorii și înfrângeri.

Uneori lupta s-a încheiat cu moarte, alteori cu răni. Un gladiator care își încheie cariera în arenă devine pensionar.

Pe toată durata existenței arenei, pe ea au murit aproximativ o jumătate de milion de oameni și aproximativ un milion de animale sălbatice.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica