Cum să cunoști locația prietenului tău în timp real

Alex Alex 20 Aprilie 2022 (ed.)

Apple a lansat o versiune stabilă a iOS 15 pentru public în urmă cu câteva zile, iar mulți dintre voi s-ar putea să experimenteze noua interfață pentru prima dată și să se întrebe cum funcționează lucrurile. Printre diferitele îmbunătățiri, aplicația Find My a primit o atenție deosebită, care oferă acum partajarea continuă a datelor despre locație în timp real. Aceasta înseamnă că persoanele cărora le partajați locația vă pot vedea locația în timp real pe măsură ce vă deplasați, în loc să primească actualizări la fiecare câteva minute.

Dacă ați configurat cu succes urmărirea în timp real în aplicația Găsește-mă pe iOS, te vom ajuta să descoperi cum să obții locația actuală a prietenului tău, să-i cerem să-și împărtășească locația și să obții indicații de orientare către locația lui.

Cum să găsești locația altcuiva

Înainte de a continua și de a încerca să găsești locația prietenului tău în Find My, trebuie să știi că vei putea vedea locația cuiva în aplicație dacă:

  • Prietenul tău ți-a împărtășit locația actuală în Găsește-mi
  • Încercați să vedeți locația lor în perioada în care a distribuit-o

Odată ce acest lucru este rezolvat, acum puteți căuta locația cuiva în Găsește-mi. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Găsește-mă pe iPhone și selectați fila Persoane din partea de jos. Aici ar trebui să vedeți o listă de persoane a căror locație a fost partajată sau cărora le-ați partajat locația, sau ambele. Împreună cu lista de persoane, ar trebui să puteți previzualiza locația lor în secțiunea de mai sus a hărții.

Pentru a afla unde este prietenul tău, dă clic pe numele lui în fila Persoane.


Când deschideți locația unei persoane, ar trebui să vedeți adresa completă sub numele acesteia și locația mărită pe harta de mai sus.

Cum să solicitați locația prietenului dvs

Dacă persoana pe care doriți să o accesați nu v-a acordat acces, poate fi necesar să îi cereți să vi-l pună la dispoziție. Pentru a solicita vizualizarea locației curente a cuiva, selectați persoana căreia i-ați partajat locația în fila Persoane a aplicației Găsește-mă.


Pe următorul ecran, derulați în jos și atingeți opțiunea „Cereți locația”.


Pe următorul ecran, derulați în jos și atingeți opțiunea „Cereți locația”.

Cum să obțineți indicații de orientare către locația prietenului dvs

Dacă ai acces la locația în timp real a cuiva folosind Găsește-mi, poți, de asemenea, să obții indicații de orientare către locația sa, astfel încât să-l poți ajunge cu ușurință din urmă. Pentru a face acest lucru, selectați fila Persoane din partea de jos și selectați numele persoanei către care doriți să obțineți indicații.


Glisați în sus pe ecranul care apare lângă acesta și atingeți Rute.


Aceasta va lansa aplicația Hărți pe ecran. Aici vei putea vedea locația prietenului tău în partea de sus.


În fereastra de sub hartă, veți vedea distanța relativă și timpul necesar pentru a ajunge la locația prietenului dvs. Poți să dai clic pe „Du-te” pentru a începe să primești indicații pas cu pas către locația prietenului tău de pe ecran.

Cum să marchezi pe cineva ca favorit

Dacă doriți ca numele unui prieten să apară în partea de sus a listei de persoane din Găsește-mi, va trebui să-l marcați ca favorit. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Găsește-mă și accesați Persoane > Numele prietenului.


Apoi glisați în sus pe ecran și selectați opțiunea „Adăugați la Favorite”.


Persoana selectată va apărea acum întotdeauna în partea de sus a listei de persoane.

Cum să setați o etichetă pentru locația prietenului dvs

Dacă prietenul tău locuiește sau vizitează un loc prea des, poți seta o etichetă pentru locația sa pentru a o face mai semnificativă. Pentru a adăuga o etichetă la locația curentă a unui prieten, deschideți aplicația Găsește-mă și accesați Persoane > Numele prietenului.


Acum glisați în sus pe ecran și selectați opțiunea Editare nume loc.


Pe ecranul Editare nume locație, selectați o comandă rapidă existentă sau creați una nouă utilizând opțiunea Adăugare comandă rapidă personalizată.


Când etichetați locația prietenului dvs., aceasta ar trebui să apară sub numele prietenului dvs.

Cum să eliminați pe cineva din lista „Persoane”.

Dacă doriți să eliminați o persoană din lista dvs. de persoane, precum și pe dvs. din lista lor, puteți utiliza opțiunea „Eliminare” din Găsește-mi. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Găsește-mă și accesați Persoane > Numele prietenului.


Acum glisați în sus pe ecran și selectați opțiunea „Șterge”.


Persoana selectată va fi eliminată din lista dvs. de persoane.

Acesta este tot ce trebuie să știi despre cum să vezi locația actuală a prietenului tău în Find My pe iOS 15.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica