Ce este hidrogenul și poate deveni cu adevărat o soluție climatică? Traducere

Publicul Publicul 10 Mai (ed.)

Hidrogenul, sau H₂, primește multă atenție în ultima vreme, deoarece guvernele din SUA, Canada și Europa fac eforturi pentru a-și reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Dar ce este exact H₂ și este într-adevăr o sursă de energie curată?

Sunt specializată în cercetarea și dezvoltarea tehnicilor de producție a H₂ . Iată câteva fapte cheie despre această substanță chimică versatilă care ar putea juca un rol mult mai mare în viața noastră în viitor.

Deci, ce este hidrogenul?

Hidrogenul este cel mai abundent element din univers , dar pentru că este atât de reactiv, nu se găsește singur în natură. În schimb, este de obicei legat de alți atomi și molecule din apă, gaz natural, cărbune și chiar materie biologică, cum ar fi plantele și corpurile umane.

Hidrogenul poate fi izolat, totuși. Și singură, molecula de H₂ are o putere puternică ca purtător de energie extrem de eficient.

Este deja folosit în industrie pentru a produce amoniac , metanol și oțel și în rafinarea țițeiului. Ca combustibil, poate stoca energie și reduce emisiile de la vehicule, inclusiv autobuze și nave de marfă.

Hidrogenul poate fi folosit și pentru a genera energie electrică cu emisii de gaze cu efect de seră mai mici decât centralele pe cărbune sau pe gaze naturale. Acest potențial primește mai multă atenție pe măsură ce guvernul SUA pregătește noi reguli care ar impune centralelor electrice existente să-și reducă emisiile de dioxid de carbon.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica