13 moduri de a repara și de a prelungi durata de viață a bateriei

Alex Alex 20 Aprilie 2022 (ed.)

Cea mai recentă versiune a sistemului de operare mobil Apple a debutat săptămâna trecută sub forma iOS 15 și, încet, toată lumea începe să se familiarizeze cu cele mai noi funcții care le sunt oferite. După cum vă puteți aștepta, iOS 15 aduce cu el o mulțime de funcții noi de lăudat, dar nu le place tuturor. După actualizarea la noua versiune, mulți utilizatori Reddit și Twitter raportează că iOS 15 afectează durata de viață a bateriei iPhone-ului lor și, de asemenea, îl încălzește la un nivel inconfortabil.

Dacă sunteți unul dintre cei care s-au confruntat cu probleme de descărcare a bateriei după actualizarea iOS 15, poate doriți să luați în considerare următoarele remedieri înainte de a vă duce iPhone-ul la cel mai apropiat suport Apple.

Remedierea nr. 1: verificați dacă Spotify vă consumă bateria (sau orice altă aplicație).
Dacă v-ați abonat la Spotify și o utilizați ca aplicație principală de streaming de muzică pe iPhone, puteți verifica dacă aplicația Spotify este cea care ocupă o parte semnificativă din baterie. Vorbim despre asta deoarece mulți utilizatori ai serviciului de streaming de muzică s-au plâns recent că aplicația Spotify de pe iPhone-ul lor consumă până la 30% baterie, ceea ce este mult pentru o aplicație care rulează mai ales în fundal.

Problema pare să facă parte dintr-o eroare prezentă în cea mai recentă versiune a aplicației Spotify pentru iOS și nu se limitează doar la iPhone-urile care rulează iOS 15, deoarece utilizatorii stabili iOS 14.8 se confruntă și cu probleme similare. Puteți verifica dacă iPhone-ul dvs. este afectat de această problemă accesând Setări > Baterie și verificând Utilizarea bateriei aplicației pentru aplicația Spotify.

Remedierea nr. 2: Dezactivați reîmprospătarea aplicației în fundal pe iOS
Cel mai simplu mod de a preveni descărcarea rapidă a bateriei iPhone-ului este să dezactivați Actualizarea aplicației în fundal pe iOS. Actualizarea aplicației în fundal permite aplicațiilor de pe iPhone să verifice informații noi în timp ce rulează în fundal. Dacă credeți că o aplicație are un impact semnificativ asupra duratei de viață a bateriei, puteți fie să o împiedicați să folosească resurse în fundal, fie să opriți rularea tuturor aplicațiilor atunci când nu sunt deschise activ.

Pentru a dezactiva reîmprospătarea aplicației în fundal pe iOS, deschideți aplicația Setări pe iPhone și selectați General.

Pe ecranul următor, selectați Actualizează aplicația în opțiunea Fundal.


Dacă ați lăsat telefonul în modul de consum redus, reîmprospătarea aplicației în fundal va fi deja dezactivată ca parte a procesului de economisire a bateriei. Dacă modul de consum redus este dezactivat, puteți dezactiva Actualizarea aplicației în fundal pentru o aplicație atingând comutatorul (verde) de lângă numele aplicației până când devine gri.


Dacă doriți să dezactivați complet Actualizarea aplicației în fundal pentru toate aplicațiile dvs. iOS, puteți atinge secțiunea Actualizare aplicație în fundal din partea de sus și selectați opțiunea Dezactivat. Pe ecranul următor.

Remedierea nr. 3: porniți modul de consum redus
Apple oferă utilizatorilor de iPhone propriul mod de a economisi bateria dispozitivului cu modul de consum redus. Dacă această caracteristică este activată, iOS va dezactiva e-mailurile de descărcare automată, descărcările automate, reîmprospătarea aplicației în fundal, fotografiile iCloud, animațiile, 5G și va reduce timpul de afișare cu blocarea automată la 30 de secunde.

Puteți activa modul de consum redus pe iPhone accesând Setări > Baterie și pornind comutatorul de lângă Modul de consum redus.


O modalitate mai ușoară de a activa/dezactiva Modul de consum redus este să adăugați comanda rapidă la Centrul de control. Puteți face acest lucru accesând Setări > Centru de control și făcând clic pe butonul „+” din partea stângă a „Mod de consum redus” sub „Comenzi suplimentare”.


După adăugarea comenzii rapide pentru Mod de consum redus, o puteți porni/dezactiva rapid făcând clic pe comanda rapidă din Centrul de control.


Remedierea nr. 4: Activați modul întunecat
iPhone-urile moderne vin cu afișaje OLED în care fiecare pixel este iluminat din spate individual și nu necesită iluminare din spate, economisind energie în scenariile în care cea mai mare parte a ecranului este negru. Când activați modul întunecat pe un iPhone cu afișaj OLED (cum ar fi iPhone X, iPhone XS/Max, Phone 11 Pro/Max, iPhone 12 series, iPhone 13 series), puteți îmbunătăți semnificativ durata de viață a bateriei, dacă este cazul. fundal gri închis/negru pentru toate iOS, inclusiv aplicația Setări și alte aplicații terță parte.

Notă : acest lucru nu ajută iPhone-urile cu ecrane LCD. De exemplu, pentru iPhone 11, iPhone XR, iPhone SE și modele mai vechi.

Puteți activa Modul întunecat pe iPhone accesând Setări > Afișare și luminozitate și apoi selectând opțiunea Întunecată din Aspect.


O modalitate mai ușoară de a comuta în modul întunecat pe telefon este să adăugați o comandă rapidă la acesta în Centrul de control. Puteți face acest lucru accesând Setări > Centru de control și făcând clic pe butonul „+” din partea stângă a „Mod întunecat” sub „Mai multe comenzi”.


Când modul întunecat este adăugat la Centrul de control, îl puteți activa/dezactiva rapid atingând comanda rapidă după ce glisați în jos din colțul din dreapta sus (sau în sus din partea de jos a ecranului pe iPhone cu butonul de pornire).


Remedierea nr. 5: Dezactivați serviciile de localizare
Unele aplicații de pe iPhone, cum ar fi Find My, au nevoie de acces regulat la informațiile despre locație. Acest lucru poate afecta durata de viață a bateriei, deoarece senzorul GPS va necesita o viață continuă a bateriei. Ca atare, puteți dezactiva Serviciile de localizare pe iOS accesând Setări > Confidențialitate > Servicii de localizare și apoi dezactivând comutatorul (verde) de lângă Servicii de localizare până când devine gri.


Remedierea nr. 6: Eliminați animația cu Reduce Motion.
Versiunile moderne de iOS vin cu mai multe animații concepute pentru a vă îmbunătăți experiența utilizatorului. Aceste animații includ tranziții de ecran, animații în aplicație și efecte de paralaxă care sunt aplicate tapetului și ecranului de blocare. Deși acest lucru poate arăta bine pe telefonul dvs., poate consuma putere de procesare suplimentară, consumând astfel bateria iPhone-ului. Puteți preveni descărcarea bateriei reducând puțin aceste animații.

Pentru a face acest lucru, accesați Setări > Accesibilitate > Mișcare și activați comutatorul Reducere mișcare din partea de sus.


Remedierea nr. 7: Comutați la 5G Auto
Atât seria iPhone 12, cât și iPhone 13 acceptă conectivitate celulară 5G, dar deoarece 5G în sine este relativ nou, s-ar putea să vă fie dificil să găsiți întotdeauna 5G în apropierea dvs. Dacă ați setat anterior preferințele de rețea la „5G Activat”, durata bateriei poate fi afectată, deoarece telefonul dvs. va căuta în mod constant o rețea 5G. Acest lucru, la rândul său, poate reduce durata de viață a bateriei dispozitivului.

Dacă doriți să economisiți bateria în timp ce încă utilizați 5G, puteți utiliza „5G Auto”, care vă permite să vă conectați la 5G atunci când este disponibil și să utilizați LTE în restul timpului. Pentru a activa această opțiune, accesați Setări > Cellular > Opțiuni celulare și selectați opțiunea 5G Auto de pe ecran.


Remedierea nr. 8: actualizați toate aplicațiile la cele mai recente versiuni
Odată cu lansarea iOS 15 și noile sale funcții și cerințe, majoritatea aplicațiilor pe care le puteți utiliza pot avea deja versiuni noi optimizate pentru cel mai recent sistem de operare mobil Apple. Dezvoltatorii de aplicații își actualizează în mod constant aplicațiile pentru a rezolva problemele de incompatibilitate și erorile, așa că este important să utilizați cea mai recentă versiune a unei aplicații pentru a vă asigura că funcționează conform intenției și că nu ocupă prea mult din resursele iPhone-ului dvs.

Pentru a actualiza aplicațiile de pe iPhone, deschideți App Store, faceți clic pe imaginea contului și faceți clic pe opțiunea Actualizare tot de pe ecran.

Remedierea nr. 9: dezactivați manual Bluetooth
Mulți dintre voi ar putea crede că dezactivarea Bluetooth în Centrul de control este suficientă pentru a-l opri până când îl reporniți data viitoare. Dar pe iOS nu este cazul. Începând cu iOS 11, Apple permite doar deconectarea dispozitivelor de la o conexiune activă, în loc să dezactiveze complet radioul Bluetooth. Acest lucru poate afecta semnificativ durata de viață a bateriei iPhone-ului dvs., care poate fi prevenită prin dezactivarea manuală a Bluetooth.

Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Setări, accesați „Bluetooth” și atingeți comutatorul (verde) de lângă „Bluetooth” până când devine gri.


Remedierea nr. 10: Reporniți iPhone.
După ce ați făcut remediile de mai sus, dacă iPhone-ul dvs. continuă să-și consume bateria în mod semnificativ, îl puteți reporni pentru ca iOS să resetați memoria RAM și memoria cache a sistemului și toate serviciile sale de fundal. Dacă nu v-ați repornit iPhone-ul de la actualizarea la iOS 15, ar trebui să faceți acest lucru, deoarece pot exista încă unele incompatibilități și aplicații pe care sistemul trebuie să le remedieze singur.

Pentru a reporni iPhone-ul, țineți apăsat butonul de pornire (sau butoanele de creștere a volumului și pornire) până când vedeți glisorul Oprire, mutați setarea și așteptați ca iPhone-ul să se oprească. Odată ce dispozitivul s-a oprit complet, apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire din nou până când vedeți sigla Apple pentru a reporni dispozitivul.


Remedierea nr. 11: Resetați toate setările
Până în acest moment, dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează în favoarea dvs., există o modalitate de a sorta bateria iPhone-ului fără a fi nevoie să vă ștergeți iPhone-ul. Puteți reseta complet iPhone-ul, ceea ce vă va șterge configurația și modul în care funcționează iPhone-ul. Nu vă fie teamă să resetați toate setările, deoarece le puteți restabili în câteva minute. Acest lucru ar trebui să vă spună dacă este ceva în neregulă cu modul în care vă configurați dispozitivul.

Pentru a reseta toate setările, accesați Setări > General > Transfer sau Resetare iPhone > Resetare și selectați Resetare toate setările din meniul care apare. Când faceți acest lucru, iOS vă va cere codul de acces al dispozitivului și, odată ce îl introduceți, iPhone-ul va începe să reseteze toate setările și apoi va reporni dispozitivul când este gata.

Remedierea nr. 12: verificați dacă sunteți pe iOS 15 beta
Apple a lansat o versiune stabilă a iOS 15 pentru toată lumea în urmă cu o săptămână. Dar dacă rulați iOS 15 pe iPhone de mult mai mult timp, este posibil ca dispozitivul dvs. să participe la programul iOS beta. Deoarece versiunile beta nu sunt complet stabile, pot apărea unele erori și probleme la utilizarea continuă, dintre care unele pot duce, de asemenea, la descărcarea bateriei. Pentru a preveni ca iOS să cauzeze și mai multe probleme cu iPhone-ul dvs., ar trebui să eliminați profilul beta de pe dispozitiv și să îl actualizați la cea mai recentă versiune stabilă a iOS 15.

Pentru a elimina profilul iOS 15 beta de pe iPhone, accesați Setări > General > Gestionare VPN și dispozitiv și verificați dacă secțiunea Profil software iOS 15 Beta apare sub Profil de configurare.


Dacă este vizibil, faceți clic pe el și selectați opțiunea „Ștergere profil” pe ecranul următor.


Odată ce profilul beta este eliminat, iPhone-ul va reporni și după aceea vă puteți actualiza iPhone-ul la cea mai recentă versiune stabilă accesând Setări > General > Actualizare software.


Remedierea nr. 13: ștergeți-vă iPhone-ul și configurați-l ca nou.
Dacă bateria iPhone-ului dvs. continuă să se descarce rapid, în ciuda eforturilor de mai sus, singura opțiune viabilă este să efectuați o resetare din fabrică pentru ca iPhone-ul să ruleze pe o copie nouă a iOS 15. Înainte de a continua, ar trebui să fiți conștienți de faptul că aceasta va șterge toate datele. . de pe iPhone-ul tău. Deci, înainte de a începe, ar trebui să faceți o copie de rezervă a tuturor datelor actuale prin iCloud.

Pentru a șterge iPhone-ul, accesați Setări > General > Transfer sau Resetare iPhone și selectați Ștergeți tot conținutul și setările.


Cam asta este tot ce vă putem spune despre remedierea problemelor de descărcare a bateriei iOS 15.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica