Ce este Kbin ?

Alex Alex 1 Mai 2023 (ed.)

Kbin este un agregator de conținut modular, descentralizat și o platformă de microblogging care rulează pe rețeaua Fediverse. Inițiativa își propune să promoveze un internet gratuit și deschis.

Platforma este împărțită în categorii tematice numite reviste. În mod implicit, orice utilizator își poate crea propria revistă și devine automat proprietarul acesteia. Apoi primesc o serie de instrumente administrative care îi vor ajuta să personalizeze și să modereze revista, inclusiv numirea moderatorilor dintre alți utilizatori.

Care este diferența față de alte platforme similare?
Conținutul din Fediverse este, de asemenea, catalogat pe baza unor grupuri sau etichete. Un utilizator înregistrat poate urmări reviste, alți utilizatori sau domenii și își poate crea propria pagină de pornire personalizată. Există și opțiunea de a bloca subiectele nedorite.

Conținutul poate fi postat pe pagina principală - link-uri externe și articole mai relevante sau pe secțiunea de microblog - agregarea postărilor scurte. Tot conținutul poate fi clasificat și etichetat suplimentar. Posibilitățile mari de a căuta subiecte interesante și oameni cu ușurință este ceva care îl distinge pe Kbin.

Platforma este la fel de potrivită pentru o instanță personală mică pentru prieteni și familie, o comunitate școlară sau universitară, platformă de companie sau o instanță generală cu mii de utilizatori activi.

Kbin este modular și poate fi extins cu ușurință cu noi funcții. În a doua jumătate a anului 2023, va agrega evenimente și se va integra mai bine cu Mobilizon.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica