Cum îți afectează magneziul somnul și anxietatea

Anonim Anonim 13 Aprilie

Mineralul esențial este important pentru organism, dar nu face minuni. Iată ce spun experții despre puterile magneziului.

Dacă te străduiești în mod regulat să adormi, este posibil ca să te apuci de suplimente de magneziu să nu îți ofere ușurarea pe care diverse articole au fost promițătoare – cu excepția cazului în care este o anxietate ușoară care te ține treaz noaptea. Atunci, ar putea ajuta. Dar, pe baza cercetărilor efectuate până în prezent, nu vă așteptați la mai mult somn.

Articole despre magneziu au apărut peste tot datorită unui tsunami de videoclipuri TikTok care promovează suplimentul pentru aproape fiecare boală imaginabilă. Hashtag-ul #magneziu are peste 552 de milioane de vizualizări, iar #magnesiumsupplements are peste 35 de milioane , dar afirmațiile făcute în aceste videoclipuri nu sunt întotdeauna susținute de dovezi.

Magneziul joacă un rol important în organism, iar obținerea suficientă poate ajuta la crampe musculare, migrene, tensiune arterială, osteoporoză și poate chiar să scadă riscurile de fracturi osoase, boli de inimă și accident vascular cerebral. Dar nu este un mineral miraculos. Beneficiile sale par modeste pentru anxietate și inadecvate pentru somn, cel puțin până acum.

Magneziul pentru anxietate?

Magneziul este esențial pentru sănătatea umană, jucând un rol într-o mare varietate de funcții, inclusiv absorbția vitaminei D. Deficiența de magneziu este neobișnuită , deși este mai frecventă la persoanele cu boli gastro-intestinale, diabet de tip 2 și dependență de alcool. Cantitățile inadecvate pot crește riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral, dar poate fi greu de determinat dacă cineva primește suficient, deoarece testele de sânge pentru magneziu nu reflectă cu exactitate cât este de fapt în organism.

Cu toate acestea, cele mai multe studii estimează că undeva între 45 % și 50% dintre americani sunt sub cantitățile zilnice recomandate : 310-360 miligrame pe zi pentru femei și 400-420 mg pentru bărbați. Cele mai bogate surse alimentare de magneziu includ legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, precum și avocado, cacao (în special ciocolata neagră ) și semințe și nuci - migdale, semințe de dovleac, arahide, semințe de floarea soarelui, caju, alune și chiar floricele de porumb.

Sursa: nationalgeographic.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica