Ce este fluxul și refluxul apelor Întrebare

Publicul Publicul 9 Aprilie (ed.)

Fluxul și refluxul apelor sunt fenomene naturale care au loc în oceane și în alte corpuri de apă mari, cum ar fi mări și lacuri de coastă. Acest fenomen este cauzat de forțele de atracție gravitațională exercitate de Luna și Soare asupra Pământului.

Pe măsură ce Luna se rotește în jurul Pământului, forța sa gravitațională trage apele oceanului către ea, provocând creșterea nivelului apelor, ceea ce este cunoscut sub numele de flux. Acest fenomen are loc de două ori pe zi și durează aproximativ șase ore.

În perioadele dintre fluxuri, nivelul apelor începe să scadă, ceea ce este cunoscut sub numele de reflux. Aceasta se datorează forței gravitaționale exercitate de Luna și Soare asupra altor părți ale Pământului, care îndepărtează apele oceanului de coastă.

Apele se mișcă într-un ciclu continuu de flux și reflux, provocând schimbări periodice ale nivelului apei de-a lungul coastei. Acest ciclu poate fi influențat și de alte factori, cum ar fi vântul, temperatura apei și adâncimea oceanului.

Fluxul și refluxul apelor pot avea un impact semnificativ asupra mediului marin și pot afecta și activitățile umane, cum ar fi pescuitul, navigația și turismul. De aceea, este important să înțelegem și să monitorizăm aceste fenomene naturale pentru a putea gestiona și proteja mediul marin și comunitățile care depind de el.

Din păcate, încă nu există comentarii