Arheologii care studiază o structură de piatră enigmatică în deșertul Arabiei Saudite au găsit dovezi ale unei credințe cultice neolitice Traducere

Publicul Publicul 31 Martie (ed.)

Săpătura unui monument enigmatic din piatră din AIUIa din Arabia Saudită oferă o nouă perspectivă asupra ritualurilor și culturii popoarelor din epoca neolitică.

Denumită „mustatil”, structura este unul dintre cele aproximativ 1.600 de astfel de monumente dreptunghiulare care au fost înregistrate în nordul Arabiei. Ca parte a unui proiect de cinci ani al Universității din Australia de Vest și al Comisiei Regale pentru AlUla, cercetătorii studiază un anumit mustatil, datând de 7.000 de ani, cu plăci mari de gresie înconjurând o curte interioară lungă.

În cadrul complexului lung de 140 de metri (460 de picioare), arheologii au identificat 260 de fragmente de rămășițe de animale, și anume cranii, coarne și dinți de bovine domestice, cum ar fi capre și gazele.

Aceste depozite osoase craniene superioare au fost găsite grupate în jurul unei pietre centrale verticale, numită „betil” (sau „casa lui Dumnezeu”), făcând cercetătorii să creadă că structura a servit unor scopuri ritualice sau cultice.

„Se pare că vitele, caprele și gazelele au fost aduse la fața locului, potențial sacrificate acolo și apoi prezentate la ceea ce este probabil o reprezentare în piatră a unei zeități necunoscute”, a declarat Melissa Kennedy, arheolog principal de la Universitatea din Australia de Vest, pentru Arheologie

Sursa: news.artnet.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica