Mici, dar puternice: Microverdeturile ar putea juca un rol important în hrănirea unui viitor durabil

Alex Alex 27 Martie (ed.)

Hrănirea a 8 miliarde de oameni necesită ingeniozitate și inovație. Zhenlei Xiao este profesor asociat în rezidență la Colegiul de Agricultură, Sănătate și Resurse Naturale din Departamentul de Științe Nutriționale din UConn, iar cercetarea ei se concentrează pe microverdeturi mici, dens în nutrienți și cu creștere rapidă, care ar putea ajuta la hrănirea populației în creștere, atât pe Pământ și, eventual, în spațiu.

Microverdetile pot include o mare varietate de legume și ierburi, cum ar fi rucola, broccoli, sfeclă și chiar muguri de floarea soarelui. Aceste microverzi sunt, de asemenea, potrivite pentru agricultura urbană , care ar putea juca un rol important, deoarece terenurile arabile sunt din ce în ce mai strânse de dezvoltare. Peste patru miliarde de oameni trăiesc în orașe, reprezentând aproximativ 55% din populația lumii.

Se preconizează că acest număr va crește până la 7 din 10 persoane care trăiesc în medii urbane până în 2050. O modalitate de a face sistemele alimentare din orașele viitoare mai sustenabile este prin agricultura urbană - creșterea alimentelor în apropierea locului unde vor fi consumate.

Sursa: phys.org

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica