Orașul elvețian Lucerna votează pentru restricționarea închirierii Airbnb

Alex Alex 16 Martie 2023 (ed.)

Orașul elvețian Lucerna a votat duminică pentru a limita închirierile pe termen scurt, inclusiv pe platforma Airbnb, la maximum 90 de zile pe an.

Puțin peste 64% dintre alegătorii din orașul pitoresc din centrul Elveției au fost în favoarea restricției depuse de social-democrații de stânga.

Susținătorii inițiativei au spus că are ca scop limitarea chiriilor temporare la scară largă de către furnizorii comerciali și să elibereze spațiu de locuit pentru locuitorii din Lucerna, care se confruntă cu o criză semnificativă a locuințelor.

Oponenții au avertizat că riscă să afecteze turismul în oraș , care este una dintre principalele destinații turistice ale Elveției.

Administrația locală a prezentat o contra-propunere redusă, care ar fi restricționat procentul de închirieri pe termen scurt în cartierele neturistice, dar nu a reușit să obțină sprijin suficient.

Stânga a salutat votul, copreședintele Partidului Național Socialist, Cedric Wermuth, descriindu-l pe Twitter drept o „victorie fantastică împotriva lobby-ului imobiliar”.

Odată cu votul de duminică, Lucerna va deveni cel mai recent dintr-un număr de orașe europene care au luat măsuri pentru a limita efectul platformei de închiriere a caselor Airbnb pe piața imobiliară .

În Elveția, în regiunile de vest Geneva și Vaud sunt deja în vigoare limite pentru subînchirierea pe termen scurt către turişti.

Participarea la votul de la Lucerna , care a fost doar una dintre numeroasele chestiuni locale și regionale din Elveția, duminică, ca parte a sistemului democratic direct al țării, a fost de 34,6%.

Sursa: techxplore.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica