WhatsApp spune că ar prefera să fie blocat în Marea Britanie decât să-și submineze sistemul de mesagerie criptată

Anonim Anonim 16 Martie 2023

WhatsApp spune că ar prefera să fie blocat în Marea Britanie decât să-și submineze sistemul de mesagerie criptată, dacă este necesar să facă acest lucru în temeiul Legii privind siguranța online.

Șeful acesteia, Will Cathcart, a spus că va refuza să se conformeze dacă i se va cere să slăbească confidențialitatea mesajelor criptate.

Aplicația Signal a spus anterior că ar putea înceta să ofere servicii în Marea Britanie dacă proiectul de lege impune scanarea mesajelor.

Guvernul a spus că este posibil să avem atât confidențialitate, cât și siguranță pentru copii.
WhatsApp este cea mai populară platformă de mesagerie din Marea Britanie, utilizată de mai mult de șapte adulți din 10 care sunt online, potrivit autorității de reglementare a comunicațiilor Ofcom.

Criptarea de la capăt la capăt amestecă mesajele, astfel încât chiar și compania care execută serviciul nu poate vedea conținutul.

Dar criticii Legii privind siguranța online spun că acesta acordă Ofcom puterea de a solicita aplicațiilor private de mesagerie criptată și altor servicii să adopte „tehnologie acreditată” pentru a identifica și elimina materialele abuzate asupra copiilor.

Subminarea confidențialității mesajelor WhatsApp în Marea Britanie ar face acest lucru pentru toți utilizatorii, a spus dl Cathcart.

„Utilizatorii noștri din întreaga lume doresc securitate - 98% dintre utilizatorii noștri sunt în afara Regatului Unit, nu vor să reducem securitatea produsului”, a spus el. Și aplicația ar accepta mai degrabă să fie blocată în Marea Britanie.
"Recent am fost blocați în Iran, de exemplu. Nu am văzut niciodată o democrație liberală să facă asta", a adăugat el.

Sursa: bbc.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica