Ce este ActivityPub ? Întrebare

Alex Alex 8 Martie 2023 (ed.)

ActivityPub este un protocol standard deschis pentru rețelele sociale descentralizate, care permite utilizatorilor să interacționeze cu conținutul și să comunice între ei pe platforme diferite.

Acest protocol a fost dezvoltat de W3C (World Wide Web Consortium) și poate fi folosit pentru a crea aplicații web sociale care permit utilizatorilor să-și gestioneze și să-și distribuie conținutul în mod privat sau public.

ActivityPub se bazează pe o arhitectură de tip server-to-server, în care fiecare utilizator își poate alege propriul furnizor de servicii web și poate interacționa cu alte servere care implementează protocolul. Aceasta permite utilizatorilor să își păstreze datele și să controleze modul în care sunt stocate și distribuite, fără a fi nevoie să își creeze propriile rețele sociale.

ActivityPub are o gamă largă de utilizări, de la rețele sociale descentralizate și forumuri online până la aplicații de chat și agregatoare de știri. Protocolul oferă o alternativă la rețelele sociale centralizate, care pot avea probleme cu confidențialitatea datelor și controlul utilizatorilor asupra conținutului lor.

Din păcate, încă nu există comentarii