Franța își propune să protejeze copiii de părinții care împărtășesc fotografii online Traducere

Alex Alex 2 Martie 2023 (ed.)
Franța își propune să protejeze copiii de părinții care împărtășesc fotografii online

Părinții francezi ar trebui să se gândească de două ori înainte de a posta prea multe fotografii cu urmașii lor pe rețelele de socializare.

Marți, membrii comisiei de lege a Adunării Naționale au dat în unanimitate lumină verde un proiect de lege pentru a proteja drepturile copiilor la propriile imagini.

„Mesajul către părinți este că treaba lor este să protejeze confidențialitatea copiilor lor”, a declarat într-un interviu Bruno Studer, un deputat din partidul președintelui Emmanuel Macron, care a prezentat proiectul de lege. „În medie, copiii au 1.300 de fotografii cu ei înșiși care circulă pe platformele de socializare înainte de vârsta de 13 ani, chiar înainte de a li se permite să aibă un cont”, a adăugat el.

Legislația adoptată marți include protecția vieții private a copiilor lor printre obligațiile legale ale părinților. Ambii părinți ar fi responsabili în comun pentru drepturile de imagine ale descendenților lor și „vor implica copilul... în funcție de vârsta și gradul de maturitate al acestuia”.

În caz de neînțelegere între părinți, un judecător poate interzice unuia dintre ei să posteze sau să distribuie fotografiile unui copil fără autorizarea celuilalt. Și în cele mai extreme cazuri, părinții își pot pierde autoritatea părintească asupra drepturilor de imagine ale copiilor lor „dacă diseminarea imaginii copilului de către ambii părinți afectează grav demnitatea sau integritatea morală a copilului”.

Proiectul de lege mai trebuie să treacă printr-o sesiune plenară săptămâna viitoare și Senat înainte să devină lege.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica