Consumul a 3 cafele pe zi

Publicul Publicul 27 Februarie (ed.)

Consumul de 3 cafele pe zi poate fi considerat moderat, în general. Este important să ținem cont de faptul că nivelurile de cafeină dintr-o ceașcă de cafea pot varia foarte mult, în funcție de mai mulți factori, precum tipul de cafea, cantitatea de cafea utilizată, metoda de preparare și timpul de infuzare.

De obicei, o ceașcă de cafea conține între 70 și 140 de miligrame de cafeină, în funcție de acești factori. Astfel, un consum de 3 cafele pe zi poate duce la ingestia a aproximativ 210-420 de miligrame de cafeină zilnic, ceea ce se încadrează în limita maximă de 400 de miligrame de cafeină pe zi recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Este important să ținem cont de faptul că nivelurile de cafeină pot afecta diferit fiecare persoană în parte, în funcție de greutatea corporală, metabolism, vârstă și alți factori individuali. De asemenea, un consum excesiv de cafeină poate duce la efecte negative asupra sănătății, precum anxietatea, tulburările de somn, palpitațiile și alte simptome. În consecință, este recomandat să se consume cafea cu moderație și să se consulte un medic în cazul în care apar simptome neplăcute.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica