Ce cred piloții când călătoresc ca simpli pasageri?

Alex Alex 26 Februarie (ed.)

Interesanta intrebare. Sunt un pilot militar pensionar și când călătoresc ca pasager sunt câteva lucruri pe care încerc să le fac:

  • Încerc să obțin un loc chiar în fața aripii, deoarece acolo este de obicei locul în care centrul de suspensie este pe un avion și va fi supus la mai puține turbulențe.
  • Odată așezat, mă asigur întotdeauna că știu unde sunt ușile de ieșire și câte rânduri sunt de la mine. De fapt, am citit instrucțiunile pentru spătarul scaunului cu privire la ieșirea din cockpit, în special despre cum să deschid ușile cockpitului. (Spre surprinderea mea, de obicei ușile din mijloc trebuie să fie deschise, trase în interiorul avionului, răsucite și apoi aruncate pe fereastră.)
  • Îmi amintesc că echipajul de pe acest zbor este profesioniști și pe deplin instruiți pentru a opera aeronava în siguranță în toate condițiile. Nu am niciun rol de jucat în orice calitate. Stați pe loc, relaxați-vă și bucurați-vă de zbor.
  • La zborurile cu serviciu de internet, voi monitoriza frecvent condițiile meteorologice și rutele zborurilor. Este uimitor ce puteți vedea despre spațiul aerian al SUA pe site-uri precum FlightRadar24 și radarul meteo pe MyRadar. În calitate de fost pilot, de obicei pot determina rapid cum ne-ar putea afecta vremea zborul. Ne monitorizez constant progresul zborului.
  • Altfel, sunt doar un alt pasager care face ceea ce fac pasagerii. Citirea unei cărți, vizionarea sistemului de divertisment la bord sau tragerea unui pui de somn.

Voi spune că ocazional colegul meu de scaun va vorbi cu mine și va afla că am fost pilot al Marinei și mereu sunt întrebat „Ați putea ateriza acest avion în caz de urgență?” Încerc întotdeauna să asigur acea persoană că echipajul de zbor este foarte profesionist și un astfel de scenariu nu se va întâmpla niciodată.

Sursa: quora.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica