Nokia a anunțat unul dintre primele smartphone-uri Android de buget concepute pentru a fi reparate acasă Traducere

Alex Alex 26 Februarie

Nokia a anunțat unul dintre primele smartphone-uri Android de buget concepute pentru a fi reparate acasă, permițând utilizatorilor să schimbe bateria în mai puțin de cinci minute în parteneriat cu iFixit.

Lansat înainte de Mobile World Congress de la Barcelona sâmbătă, Nokia G22 are un spate detașabil și un design intern care permite deșurubarea și schimbarea cu ușurință a componentelor, inclusiv bateria, ecranul și portul de încărcare.

Producătorul de telefoane Nokia HMD Global va pune la dispoziție ghiduri de reparație „remediere rapidă” și piese originale timp de cinci ani prin intermediul specialiștilor iFixit, pe lângă opțiunile de reparații profesionale la prețuri accesibile.

„Oamenii apreciază dispozitivele de calitate și de lungă durată și nu ar trebui să facă compromisuri la preț pentru a le obține. Noul Nokia G22 este construit intenționat, cu un design reparabil, astfel încât să îl puteți păstra și mai mult timp”, a declarat Adam Ferguson, șeful de marketing de produse pentru HMD Global.

G22 este fabricat parțial din plastic reciclat și are un ecran de 6,53 inchi, baterie de mare capacitate, cameră de 50 de megapixeli și scaner de amprente. Rulează Android 12 și va fi acceptat timp de trei ani de actualizări lunare de securitate și două actualizări majore ale versiunii Android.

HMD Global speră să călătorească pe valul de dorință crescândă a consumatorilor pentru dispozitive mai durabile și mai reparabile. Acesta merge pe urmele unor pionieri precum producătorul olandez Fairphone , dar la prețuri mai accesibile și cu procese mult mai simple decât programele recente de reparații DIY ale Apple .

Nokia G22 va costa de la 149,99 GBP de transport pe 8 martie, piesele de schimb costând 18,99 GBP pentru un port de încărcare, 22,99 GBP pentru o baterie și 44,99 GBP pentru un ecran.

Sursa: theguardian.com

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica