Signal spune că se va închide în Marea Britanie dacă legea privind citirea si urmarirea discutiilor va fi aprobata

Alex Alex 25 Februarie 2023 (ed.)

Serviciul de chat criptat Signal spune că va înceta să funcționeze în Marea Britanie dacă guvernul britanic va continua cu proiectul de lege privind siguranța online.

Legea privind siguranța online are în vedere ocolirea criptării utilizând scanarea pe partea dispozitivului pentru a proteja copiii de materiale dăunătoare și, întâmplător, încălcarea securității criptării end-to-end în același timp. În prezent este luat în considerare în Parlament și a fost subiect de controverse de luni de zile.

Multe milioane de oameni din întreaga lume se bazează pe noi pentru a oferi un serviciu de mesagerie sigur și securizat pentru a face jurnalism, a-și exprima disensiunea, a-și exprima gânduri intime sau vulnerabile și, în alt mod, să vorbească cu cei de care doresc să fie auziți fără supraveghere din partea corporațiilor tehnologice și a guvernelor.”

Nu ne-am încălcat niciodată și nu vom încălca niciodată angajamentul față de oamenii care folosesc și au încredere în Signal. Și asta înseamnă că am alege cu siguranță să încetăm operațiunile într-o anumită regiune dacă alternativa ar însemna subminarea angajamentelor noastre de confidențialitate față de cei care se bazează pe noi.*

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica