ABCode - Cursuri și lecții video de programare gratuite

Alex Alex 19 Februarie

ABCode este un proiect non-profit care are menire și scop de a oferi educație multimedia gratuită în domeniul Tehnologiilor Informaționale pentru Republica Moldova.

Prin educație multimedia se presupune crearea lecțiilor video animate destinate învățării programării. Proiectul a fost creat pe data de 06.05.2018 de Ernest Bîtca. Platforma va permite să unească comunitate tinerilor programatori, ei pot să se schimbe cu experiența utilizînd forumul platformei și cel mai important pot învăța lucruri noi.

Învățarea nu va fi una tipică. Se va aborda învățarea multimedia, cu exerciții practice și teste. Pentru începători această platformă va fi ușor de utilizat. Pe lîngă aceasta, abrodarea educației prin elemente e-learning și multimedia demonstrează că a învăța nu-i așa de plictisitor cum consideră majoritatea tinerilor.

Acest sistem poate fi cu ușurință combinat și cu învățămîntul de bază, sau chiar posibil să conțină teme care nu sunt incluse în curricula de la instituția de învățămînt de bază. Platforma dată poate fi una utilă și pentru profesori, ei avînd așa posibilitate ca să își creeze cursul și să îl promoveze.

Site: abcode.dev

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica