15 morți în Siria după ce Israelul a bombardat Damascul. „Este cel mai mortal atac israelian asupra capitalei siriene”

Anonim Anonim 19 Februarie (ed.)

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH) a anunţat la Beirut că 15 persoane, inclusiv civili, au fost ucise duminică într-un atac israelian asupra unei clădiri rezidenţiale din Damasc, transmite AFP, preluată de Agerpres. Ministerul sirian al Apărării a raportat un bilanţ provizoriu de cinci morţi, dintre care un soldat, precum şi 15 răniţi, „unii în stare critică”, informează Digi24.ro.

Potrivit OSDH, a fost lovită o clădire din apropierea unui centru cultural iranian, într-un cartier de înaltă securitate din capitala Siriei, districtul Kafr Sousa, care găzduieşte sediul serviciilor de securitate şi informaţii şi unde locuiesc înalţi oficiali ai acestor servicii. Este „cel mai mortal atac israelian asupra capitalei siriene” până în prezent, a declarat Rami Abdel Rahman, şeful OSDH, o organizaţie neguvernamentală cu o reţea extinsă de surse în Siria. Potrivit agenţiei oficiale siriene Sana, mai multe clădiri au fost avariate.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene asupra Siriei, vizând în primul rând poziţii ale armatei siriene, ale forţelor iraniene şi ale Hezbollah-ului libanez, aliaţi ai regimului sirian.

Sursa: unimedia.info

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica