De ce a fost închis spaţiul aerian al Moldovei

Alex Alex 15 Februarie (ed.)
De ce a fost închis spaţiul aerian al Moldovei

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis marţi pentru 3 ore din cauza unui obiect de mici dimensiuni care plana inițial în nordul țării.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova, „în jurul orei 12:30, Ministerului Apărării a recepționat o informație precum că în spațiul aerian al Republicii Moldova în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic.”

Unele surse menționau că ar fi vorba de o dronă rusească de recunoaștere care ar fi pătruns în spațiul aerian al Republicii Moldova. Reprezentanții serviciului de presă din cadrul Ministerului Apărării au declarat pentru anticoruptie.md că, deocamdată, nu au detalii la acest subiect.

În condițiile în care obiectul nu a putut fi monitorizat și identificat, la ora 13:24 Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian a decis închiderea termporară a spațiului aerian. Spațiul aerian a fost redeschis la puțin peste 1 oră distanță.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica