Ce este Darknet (internetul negru) ?

Alex Alex 11 Februarie (ed.)

Darknet este o parte a internetului care nu este accesibilă prin motoarele de căutare tradiționale sau browserele web. Este adesea folosit pentru activități ilegale, cum ar fi cumpărarea și vânzarea de bunuri și servicii ilegale, precum și pentru partajarea informațiilor confidențiale. Darknet este accesat prin intermediul unui software specializat, cum ar fi The Onion Router (TOR), care permite utilizatorilor să rămână anonimi și să-și ascundă activitățile online.

Este important de reținut că, deși unii folosesc rețeaua întunecată în scopuri rău intenționate, acesta poate fi folosit și în scopuri legitime, cum ar fi furnizarea unui canal de comunicare securizat pentru jurnaliști, activiști și avertizori care trebuie să își protejeze identitatea și sursele.

Este ilegal să participați la activități ilegale pe rețeaua întunecată, iar agențiile de aplicare a legii din întreaga lume îl monitorizează pentru a identifica și a urmări penal pe cei care se angajează în activități ilegale. Dacă decideți să accesați rețeaua întunecată, este crucial să înțelegeți riscurile implicate și să luați măsurile de precauție necesare pentru a vă proteja pe dvs. și informațiile dvs.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica