Oamenii de știință creează un mic robot zburător alimentat de vânt și lumină

Anonim Anonim 7 Februarie 2023 (ed.)

În ultimii câțiva ani, oamenii de știință au creat câțiva roboți minusculi uimitori care pot merge, sări șichiar si inota. Cu toate acestea, nimeni nu a reușit să-i facă să zboare - până acum!

Experții din Finlanda au produs ceea ce ei cred că este primul robot cu corp moale care zboară cu puterea luminii și a vântului.

Cântărind doar 1,2 miligrame, se speră că robotul ușor ar putea fi folosit în producția de alimente pentru a ajutapolenizarea si cresterea biodiversitatii.

Oamenii de știință de la Universitatea Tampere din Finlanda s-au inspirat din semințele de păpădie când au creat robotul.

Structura ușoară, poate pluti cu ușurință în aer direcționat de vânt.

Nu numai asta, ci a fost proiectat special pentru a putea parcurge distante lungi.

Pe lângă zborul de vânt, robotul este controlat și de lumină.

Are peri mici super-subțiri atașați de două aripi care se mișcă ușor atunci când sunt activate cu lumină.

Dr. Hao Zeng, care a contribuit la dezvoltarea robotului, a spus: „Zâna poate fi alimentată și controlată de o sursă de lumină, cum ar fi un fascicul laser sau un LED”.

Aceasta înseamnă că lumina poate fi folosită pentru a schimba forma structurii minuscule.

Echipa a mai explicat că un fascicul de lumină poate fi folosit și pentru a controla acțiunile de decolare și aterizare ale robotului.

Oamenii de știință speră că în viitor noua lor invenție ar putea fi folosită în agricultură, robotul acționând ca un polenizator, cum ar fi o albină.

Dr Zeng a adăugat că ar putea avea un „impact uriaș” la nivel global, deoarece pierderea polenizatorilor din cauza încălzirii globale a devenit o amenințare pentru biodiversitatea unor specii de plante.

Sursa: bbc.co.uk

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica