Cea mai rapidă dronă din lume

Anonim Anonim 2 Februarie (ed.)

Ryan Lademann, un specialist în construirea de drone personalizate, a stabilit un nou record de viteză pentru dronele controlate la distanță, care a fost recunoscut oficial de Guinness World Records.

Recordul a fost stabilit pe 8 noiembrie în Scottsdale, Arizona, Statele Unite ale Americii: 360,5 kilometri pe oră. Acesta este un record important și reprezintă încă un pas important în dezvoltarea de tehnologii de aviație.

Pentru test, Lademann a construit în mod personal drona XLR V3 folosind trei imprimante 3D. Acesta cântărește aproximativ 490 de grame și are integrate conuri aerodinamice verticale, precum și alte componente electronice. Costul total al drone-ului a fost de aproximativ $400, fără a include și costurile pentru ochelari și controller. Scottsdale este, de obicei, locația aleasă pentru testele de zbor, datorită condițiilor meteorologice previzibile și terenului desertic, precum și vizibilității excelente și prezenței unor zone foarte pustii. Lademann a „luat legătura cu ingineri aerodinamici și aerospațiali, piloți profesioniști și entuziaști ai quadcopter-ului, care l-au ajutat în încercarea sa”. Acestea fiind spuse, Lademann a reușit să lanseze cu succes drona sa în Scottsdale, Arizona, fără incidente semnificative.

Recordul mondial de 360,5 km/h a fost înregistrat, dar acesta nu reprezintă viteza maximă pe care acesta a reușit s-o atingă. Testul implică drona făcând un tur complet, astfel viteza înregistrată este media dintre vitezele celor două tururi pentru a exclude influența vântului. Viteza maximă a dronei lui Lademann a fost de aproximativ 379 km/h. Testul nu necesită ca drona să rămână în aer pentru o anumită perioadă de timp. De fapt, pentru a ajunge la aceste viteze fără să cadă din cauza epuizării bateriei, cele două zboruri au parcurs aproximativ 100 de metri fiecare.

Sursa: geeki.ro

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica