Dyson Zone: Căștile care purifică aerul

Alex Alex 30 Martie 2022 (ed.)

Dyson dezvăluie un gadget purtabil. Dyson Zone este o pereche de căști cu un vizor care suflă aer curat în față.

Zgomot, poluare, bacterii... Zona Dyson vrea să ne ajute să luptăm împotriva bolilor lumii noastre. Cu toate acestea, nu s-a născut din ultima ploaie. Producătorul de aspiratoare și purificatoare de aer anunță că lucrează de șase ani la acest proiect. Pe fondul miniaturizării, Dyson susține că a dezvoltat 500 de prototipuri ale căștii sale, trecând de la un prim proiect în care dispozitivul era asociat cu un rucsac care conținea toată mecanica sa de filtrare, până la cel al unei căști perfect autonome.

99% poluare filtrată

Dyson Zone are două baterii în bandă. Fiecare cască, care conține difuzoare din neodim, are compresoare care aspiră aer, îl filtrează, apoi îl canalizează către gura utilizatorului, care îl poate inspira fără contact cu masca. Dyson susține un nivel de filtrare de 99% folosind filtre de carbon îmbogățite cu potasiu.

Acestea sunt capabile să capteze poluanții gazelor din oraș, cum ar fi dioxidul de azot (NO2) și dioxidul de sulf (SO2). Particulele fine de până la 0,1 microni, praful, polenul și bacteriile ar fi neutralizate. Dyson Zone are patru moduri de filtrare: scăzut, mediu, ridicat și automat. Acest ultim mod se adaptează la intensitatea respirației utilizatorului.

11 microfoane pentru anularea zgomotului

La rândul său, partea audio a căștii pentru care Dyson oferă doar câteva detalii are un sistem de reducere a zgomotului la trei niveluri: izolare, conversație și transparență. Producătorul precizează că în modul conversație, purificarea aerului este întreruptă automat pentru a „economisi bateria și a comunica mai bine cu interlocutorul său”. De asemenea, ne putem întreba dacă acest sistem nu este puțin zgomotos... Casca ar avea 11 microfoane permițându-i să-și analizeze perfect mediul extern, dar și în interior prin monitorizarea sunetului motoarelor și compresoarelor de la bord.

Bridget Carey explică cum funcționează.

<iframe width="560" height="315" src="" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica