Panourile solare vor fi obligatorii pentru casele noi din Tokyo

Anonim Anonim 29 Ianuarie (ed.)

Guvernul metropolitan din Tokyo a anunțat joi că va introduce un sistem care necesită ca casele nou construite să fie echipate cu panouri solare începând cu anul fiscal 2025, în încercarea de a reduce emisiile de carbon din sectorul casnic.

Primul mandat de acest gen în Japonia vine în momentul în care o ordonanță revizuită privind securitatea mediului pentru introducerea sistemului a fost adoptată joi cu un vot majoritar în ultima zi a unei sesiuni obișnuite a adunării metropolitane de la Tokyo.

Potrivit guvernului metropolitan, marile firme de construcții de locuințe vor fi obligate să instaleze panouri solare pe clădiri cu o suprafață totală mai mică de 2.000 de metri pătrați.

Cumpărătorii de locuințe vor fi, de asemenea, obligați să coopereze, iar cei care contractează în mod privat construcția unei reședințe de 2.000 de metri pătrați sau mai mult vor fi obligați să o monteze cu panouri solare.

Sistemul va intra în vigoare în aprilie 2025 după ce rezidenții au fost informați și s-au făcut pregătiri cu întreprinderile relevante.

Guvernul metropolitan estimează că costul inițial de 980.000 de yeni (7.200 USD) pentru instalarea panourilor de 4 kilowați poate fi acoperit în termen de 10 ani din veniturile din vânzările de energie electrică și poate fi redus în continuare la șase ani cu subvențiile pe care le va oferi.

Subvențiile pentru costurile inițiale vor fi, de asemenea, oferite firmelor de leasing pentru a reduce povara cumpărătorilor de locuințe, a spus guvernul metropolitan.

Sursa: kyodonews.net

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica