6 moduri simple de a găsi camere ascunse în vestiare și hoteluri

Alex Alex 15 Ianuarie (ed.)

În unele hoteluri, locații de închiriere sau magazine, securitatea camerei poate fi prea mare. Și nu dezvăluirea informațiilor camerei din interior este ilegală în majoritatea țărilor și ridică probleme de confidențialitate. S-a înregistrat o creștere a știrilor din toată lumea, din Coreea de Sud până în Australia și chiar din Miami, pentru a numi doar câteva.

Adevărul este că a devenit foarte ușor să găsești și să cumperi astfel de produse. Iar progresele tehnologice le permit să fie mult mai mici și, de asemenea, mai ușor de instalat. aș dori să evidențieze câteva sugestii care vă pot ajuta să le localizați și să rămâneți în siguranță.

Cum să găsești o cameră ascunsă

Vestea bună este că, cu puțină cercetare și cunoștințe, există modalități de a găsi orice cameră ascunsă. Deoarece majoritatea dintre ele vor fi conectate la o rețea, cu niște echipamente de detectare sau o aplicație, puteți scana frecvențele radio sau puteți verifica numărul de conexiuni din rețea.

Dar o căutare fizică poate fi mai de încredere și poate face diferența. Să vedem cum să o facem și de unde să începem.

1. Află ce cauți.

Există camere de zi și de noapte. Mulți au senzori de mișcare, ceea ce înseamnă că se vor porni doar atunci când ceva se mișcă în apropiere și îi activează. De aceea este o opțiune bună să faci o căutare fizică. Sunt disponibile în mai multe dimensiuni și cu rezoluții diferite. Oricum, indiferent de tip sau dimensiune, toate camerele au nevoie de o vedere clară, fără obstacole.

2. Începeți prin a observa locul în lumină normală.

Începeți prin a observa locația în condiții normale de iluminare. Vedeți dacă găsiți obiecte ciudate sau așezate în mod ciudat. Amintiți-vă, o cameră are nevoie de un punct de vedere bun, fără obstacole. Un punct inconfortabil într-un obiect sau un perete, o umflătură strălucitoare pe un obiect, fire care par să nu aparțină echipamentului la care sunt conectate sau mufe sau adaptoare conectate fără niciun motiv evident sunt toate suspecte.

3. Verificați dacă auziți un bâzâit.

Camerele emit un zgomot redus atunci când sunt conectate. Vedeți dacă puteți auzi ceva în general în timp ce vă deplasați prin zonă. Acordați o atenție deosebită în zone precum băi, lângă pat și în zonele comune sau de lucru.

4. Vezi dacă toate obiectele din jur sunt ceea ce par.

Verificați dacă toate articolele sunt în locurile în care sunt menite să fie și dacă funcționează corect. Situațiile în care un obiect are o gaură ciudată sau prea multe legături sau cazurile în care există mai multe obiecte cu aceeași funcție sunt ciudate.

În vestiar, încercați întotdeauna oglinzile cu un truc simplu: atingeți oglinda cu un deget și vedeți dacă există un spațiu între deget și reflectarea lui. Într-o oglindă normală, există un spațiu normal. Dar în oglinzile bidirecționale false, nu există spațiu. Nu folosiți un dressing în care folosiți oglinzi false.

Cele mai frecvente locuri pentru a ascunde camerele spion în interiorul unei case sunt electronicele, fiind cele mai comune; apoi sunt detectoare de fum, prize electrice, cum ar fi adaptoare de curent, TV digital și cutie de internet, prize de perete, echipamente cu filtru de aer sau ceasuri cu alarmă.

Alte articole populare de luat în considerare includ ceasurile de perete, pixurile, lămpile cu lavă, cutiile de țesături, cărțile și rafturile, suporturile pentru uscător de păr și ursuleții de pluș. Plantele (între frunze) și vazele sunt, de asemenea, comune, la fel ca pernele de canapea, cârligele pentru haine, mesele și decorațiunile de perete.

5. Folosește un felinar.

Dacă găsiți ceva ciudat, cum ar fi o gaură sau o denivelare, dar nu sunteți sigur dacă poate fi o cameră sau doar un lucru normal asupra obiectului, luminați direct pe acesta. Dacă este o cameră, va reflecta o lumină „albăstruie” atunci când faceți acest lucru.

6. Oprește luminile și folosește smartphone-ul.

Apoi, după primul pas, stinge luminile și caută puncte de lumină moale. A găsit pe cineva? Atunci este timpul să-ți folosești smartphone-ul.

Lumina cu spectru IR folosită de camerele de noapte este invizibilă pentru ochiul uman, dar nu pentru majoritatea camerelor frontale de pe un smartphone. În întuneric, utilizați camera frontală (care în mod normal nu are un filtru IR) pentru a privi în jur. Dacă găsești o lumină pe care nu o poți vedea fără cameră, s-ar putea să fi găsit ceva.

Ce să faci dacă găsești o cameră ascunsă

Dacă găsiți o cameră spion care nu v-a fost dezvăluită, ar trebui să plecați imediat și să sunați la poliție.

Nu interveniți și nu încercați să verificați altceva. Puteți șterge dovezile de care poliția are nevoie. Amintiți-vă, poate că a fost persoana care deține/închiriază locul, dar este posibil să fi fost plantat de un intrus din alt motiv.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica